Roditeljstvo

IGOR JURIĆ O NAJVEĆOJ ŽIVOTNOJ TRAGEDIJI: "Na samrti ću se kajati zbog OVOGA, prva pomisao na nju je griža savesti"

Kažu da je osoba jaka onoliko koliko bola može da podnese.

27.08.2024 08:21

IGOR JURIĆ O NAJVEĆOJ ŽIVOTNOJ TRAGEDIJI: "Na samrti ću se kajati zbog OVOGA, prva pomisao na nju je griža savesti"
YouTube/RTS Ordinacija - Zvanični kanal, Instagram/igorjuric73

Direktor Centra za nestalu i zlostavljanu decu Igor Jurić nikada neće preboleti smrt ćerke Tijane. Danas, on se trudi da se nikome više ne desi ono što je njemu. Njegova ćerka Tijana je izgubila život pre 10 godina na najsuroviji način. Danas, on svima savetuje da sa decom provode što više vremena, a tvrdi da je tek posle nje shvatio smisao.

- Tek posle Tijanine smrti sam shvatio pravi smisao života, a do tada je sve bilo pogrešno gde ja nisam zapravo vrednovao prave stvari, išao sam više za materijalnim da obezbedim bolje i to je bilo pogrešno, a to sam shvatio kada sam izgubio. Prva pomisao na Tijanu je griža savesti i to je jedna ogromna rana i rekao sam da do kraja života neću moći da se toga oslobodim i kajaću se na samrti što sam od 15 godina, njenih 5 bio u inostranstvu želeći da obezbedim neki život, a nije nam bio potreban - rekao je on i prisetio se kakva je bila ćerka Tijana:

- Imala je dobru dušu, želju da samo peva, da se igra i voli ljude. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Igor Jurić (@igorjuric73)

Teško je ne osećati se krivim, a on je shvatio da može samo da živi užasnim osećajem i da se potrudi da njegova ćerka bude ponosna na sve što je do sada uradio.

- Svaki roditelj koji izgubi dete nosi krivicu i nikada se neće rasteretiti. Danas, objektivno nosim tu krivicu i reći ću zašto. Nije ta krivica opterećujuća, da ja sebe bolesno kažnjavam, ali sam realan. U smislu, ono što ja danas pričam sa decom, nisam to pričao sa Tijanom koji svaki roditelj treba da ima svest o tome, nisam joj rekao nikada "Ako ostaneš sama u kasnije doba, ne moraš da ideš sama, doći će neko, mama, deda, ujak, ja", nisam smatrao da treba o tome da pričam sa njom. Da sam razgovarao sa njom o tome, ona bi te večeri poslušala moj glas "Nemoj da ideš da vratiš taj duks", zbog koga je na kraju izgubila život. To je ta krivica koju nosim i često razmišljam o tome. Nisam mogao da pronađem smisao i upao sam u depresiju i onda sam shvatio. Bio sam u kući sam sa sobom i onda sam želeo da ne budem tužan zbog onog što sam imao, nego srećan što sam imao divne uspomene sa njom, što sam Tijanin otac. To je ono što me tera dalje i zahvalan sam što imam i ćerku Sašku - poručio je on u emisiji RTS Ordinacija.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)