Zanimljivosti

ŽENA SINIŠE PAVIĆA JE NA POROĐAJ OTIŠLA LJUTA NA NJEGA ZBOG OVOGA: Pisala je pesme za ove kultne serije - znate ih!

Ljiljana je bila njegova velika ljubav.

16.08.2024 14:47

ŽENA SINIŠE PAVIĆA JE NA POROĐAJ OTIŠLA LJUTA NA NJEGA ZBOG OVOGA: Pisala je pesme za ove kultne serije - znate ih!
youtube/printscreen/Podcast Jugoslavija

Siniša Pavić, jedan od najuspešnijih i najcenjenijih TV autora bivše Jugoslavije, preminuo je u 92. godini u svom domu u Vlasotincu. Njegov rad ostavio je neizbrisiv trag na domaćoj televiziji i kulturi, a njegovo nasleđe će živeti kroz brojne serije i filmove koje je stvorio.

youtube/printscreen/RTS Kulturno-umetnički program - Zvanični kanal

Žena Siniša Pavić je bila Ljiljana koja je preminula pre nekoliko godina

Pavić je bio tvorac nekih od najpoznatijih serija u bivšoj Jugoslaviji, uključujući "Pozorište u kući", "Otpisane" i "Vrući vetar". Takođe, napisao je scenarije za filmske klasike poput "Tesne kože" i "Lafa u srcu". Njegov talenat za pisanje i inovativnost u scenaristici učinili su ga jednim od najuticajnijih autora u regionu. Iako je Siniša Pavić bio poznat u profesionalnim krugovima, njegova supruga, Ljiljana Pavić, ostala je manje uočena u javnosti.

Ko je supruga Siniše Pavića?

Ljiljana je značajna figura u njegovom profesionalnom životu. Pisala je pesme kao što su "A sad adio", "Topolska 18", "Srećni ljudi", "Srce porodično" i "Kiša zlata". Takođe je bila asistent, kontrolor i savetnik Siniši Paviću na njegovim scenarijima, pružajući mu mnoge ideje koje je on kasnije pretočio u nezaboravne scene i replike.

- Sinišu sam upoznala dok sam radila kao advokatski pripravnik, dok je on bio mlad sudija opštinskog suda, koji za sobom ima objavljen roman "Višnja na Tašmajdanu" i snimljen film po tom delu. Uskoro smo se venčali i gledajući neke loše televizijske emisije o mladima, došla sam na ideju da ga nagovorim da napiše seriju o studentima. Teme mladih bile su mu bliske, a i ja sam još bila sveža, što se tiče sećanja na studentski život. Tako smo počeli, a kako su se ređale epizode, naravno na papiru, tako je i rasla moja trudnoća. Kad smo stigli do devete epizode, ja sam otišla na porođaj i sekirala se što Siniša piše desetu epizodu bez mene - govorila je za "Yugopapir".

Simbolično, Ljiljana se porodila 4. aprila na Dan studenata. U jednom od retkih intervjua o svojoj supruzi, Pavić je govorio o Ljiljani sa velikom toplinom i poštovanjem:

- Ljiljana je bila i lepa i izuzetno zgodna devojka. Na taksi stanici vozači su trubili za njom. Ali se uskoro pokazalo da u njoj ima i onog nečeg što sam mislio da više neću naći. Najpre se pokazalo da ne ume da laže. I kad bi pokušala, brzo je odustajala. Nije joj išlo. Onda sam otkrio da se iza njene ranjivosti krije velika snaga volje, da će i veliku ljubav preboleti ako nije obostrana. I, ono što je kod nje bilo vidljivo već posle nekoliko susreta: velika dobrota. U spletu vrlo protivurečnih osobina, između osećanja časti i jakog ega, s jedne strane, i sklonosti altruizmu i brige o tuđim nevoljama, s druge strane, uvek bi preovladala želja da nekom pomogne. O tome je kod nje odlučivao karakter više nego ženska slabost i laka suza.

Siniša Pavić će biti zapamćen kao umetnik koji je kroz svoje delo oblikovao kulturnu scenu bivše Jugoslavije i ostavio neizbrisiv trag u srcima mnogih.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)