Roditeljstvo

EMOTIVNA SCENA DVOJE DECE U AFRICI TERA SUZE NA OČI: Tako mali mogu da nas nauče velikim lekcijama! (VIDEO)

Dobrota se uči od malih nogu, a oni su tu lekciju savladali.

18.06.2024 17:37

EMOTIVNA SCENA DVOJE DECE U AFRICI TERA SUZE NA OČI: Tako mali mogu da nas nauče velikim lekcijama! (VIDEO)
Printscreen/Instagram/allan_children_foundation

Nemaština i nedostatak hrane i vode u nekim delovima Afrike, teraju ljude da se snalaze kako znaju i umeju. Svaka mala pomoć njima je dobrodošla. Čak i kad ona dođe pravo u njihove ruke, oni znaju to da podele sa drugima - posebno deca

To dokazuje i jedan snimak sa Instagrama, koji je sakupio 4,2 miliona sviđanja i koji pokazuje kako deljenje i nesebičnost mogu biti lepi. "Alan dečija fondacija" se nalazi u Africi i adaptira sirotište koje zbrinjava 150 dece u jednoj provinciji. U snimku koji je obišao društvene mreže vidi se kako jedan od volontera detetu daje pitu, dok ono ne razmišlja šta će sa njom.

Dečak je preuzeo pitu koju mu je dao neko od humanitaraca, a onda se umesto da proba zalogaj, prvo okrenuo ka devojčici i dao i njoj da proba. A zatim je hranio naizmenično oboje. Njih dvoje su sve vreme delili pitu i uživali u njoj, a srceparajuća scena obišla je društvene mreže. 

- Deljenje je briga. Radi dobro za druge, vratiće ti se nazad na neočekivan način - piše u opisu objave.

Snimak je privukao veliku pažnju ljudi koji su bili dirnuti gestom malog dečaka.

- On joj je dao prvi griz, to je zlatno!

- Deca su najslađa. Oni uvek unose toplinu. Pogledajte samo na ovo dvoje kako uživaju u hrani iako je ima malo.

- Veliki čovek u razvoju.

- Treba obratiti pažnju na ono što dele. Duhovno su bogati, a ovo je najvažnije.

- Ovo su slike koje želimo da vidimo svakog dana - bili su neki od komentara.

Mnogi siu komentarisali kako bi nevinost i ljubav trebalo da budu cilj i odraslima, jer od ove dece današnji "zagađen" svet može naučiti dosta toga mudrog i lepog. Dečak je svojim džentlmenskim potezom oduševio sve, a mnogi korisnici su se složili da to nedostaje mnogima i da u situaciji sa kojom se mala deca suočavaju oni brinu i o drugome i nisu sebični.

Emotivna slika dvoje gladne dece iz Afrike, naterala je mnoge da se svakodnevno zahvaljuju Bogu na izobilju koje imaju i da se zapitaju da li dovoljno to cene?

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)