Roditeljstvo

OVE 4 LEKCIJE NAUČIO JU JE OTAC PRE SMRTI: Zbog jedne poruke će vam oči zasuziti (FOTO)

Zauvek će pamtiti njegove reči.

07.08.2023 10:02

OVE 4 LEKCIJE NAUČIO JU JE OTAC PRE SMRTI: Zbog jedne poruke će vam oči zasuziti (FOTO)
Shutterstock

Otac Kristi Dalej bio je uspešan bankar i vojni veteran koji je preminuo 2012. godine od raka. Da je živ, ove godine bi slavio 82. rođendan. Pre nego što je skončao, dao joj je važne životne lekcije koje su joj promenile život.

Kristi je u ispovesti za CNBC otkrila šta ju je otac pred smrt naučio kao i to da ove savete uvek primenjuje te da su joj promenili poglede na život.

Prestani da se žališ, suoči se sa izazovima

-Moj tata se uvek fokusirao na to da bude konstruktivan, a ne da se žali na stvari koje su izvan njegove kontrole. Očekivao je da nikad ne odustajemo kada se suočimo s izazovima.

Budi pametna s novcem

- Tata se nikad nije žalio na troškove osnovnih životnih potrepština. Znao je da pametno upravlja novcem znači gledati dalje od tih svakodnevnih troškova.

Dođi kući na večeru

- Moji roditelji su imali 20 godina kada su dobili peto dete. Svi se sećamo kako je tata uvek dolazio kući na večeru. Iako je imao uspešnu karijeru, uvek je izdvajao vreme za porodicu. Nakon što bismo pojeli, izvadio bi svoju aktovku i posvetio se poslu Pronašao je sreću u životu zahvaljujući tome što je znao kako da uskladi vreme, piše Index.hr

Delite ljubav sa drugima i u najtežim trenucima

- Nažalost, moja majka je izgubila bitku za zdravlje šest godina pre očeve smrti. U braku su bili 42 godine. Želeo je da odvrati pažnju od tuge pa je počeo da volontira u crkvi i zajednici. S prijateljima je osnovao neprofitnu organizaciju za slanje paketa vojnicima u inostranstvu. Pokrenuo je i stipendiju u znak sećanja na moju mamu. Nakon tatine smrti, održali smo je moja braća i sestre i ja. Svake godine naša bivša srednja škola odabere maturanta koji će od naše porodice primiti ček od 1.000 dolara. Možda nije puno, ali verujem da će primaoci mudro iskoristiti taj novac.

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)