Ispovesti

ODUSTALA JE OD BRAKA NAKON PREVIŠE NESREĆNIH GODINA: Sada je donela odluku da napusti supruga, ali nije sigurna da je to pravi potez!

Njena majka joj govori da ne dovodi u pitanje svoje porodično gnezdo, iako zna da je nesrećna.

12.07.2023 18:00

ODUSTALA JE OD BRAKA NAKON PREVIŠE NESREĆNIH GODINA: Sada je donela odluku da napusti supruga, ali nije sigurna da je to pravi potez!
shutterstock.com

Istraživanja su pokazala da je razvod braka drugi najstresniji događaj koji može zadesiti čoveka, a da je čak odlazak u zatvor manje stresan. Iako ove dve situacije ne mogu da se porede obe zahtevaju prilagođavanje novonastalim okolnostima. Ono što je najvažnije jeste podrška najbližih u tim teškim trenucima, a ovo je ispovest žena koja je potpuno sama u svom bolu

Ovo je ispovest žene koja je nakon 15 godina rešila da se razvede. Napustila je karijeru zbog porodice i muža, a on joj je zadavao samo niske udarce. Njen muž je imao afere, sklon je nasilnom ponašanju, a to utiče i na njihovo dete, a razgovor sa bračnom savetnicom joj je bio neophodan. 

- Imam 41, a suprug jednu manje. U braku smo već 15 i imamo sina od 10 godina. Moj muž je imao nekoliko afera i uprkos svojim obećanjima, nije zainteresovan da se fokusira na mene i našeg sina. Takođe ima kratak fitilj i sklon je tome da plane čak i zbog sitnica. Ume da bude neprijatan i nepredvidiv, a dete i ja smo uvek napeti - kaže ova žena. 

shutterstock.com

Rešila je da se razvede posle petnaest godina braka

Kaže da je besna jer je zbog njega napustila karijeru i posvetila se porodici, a sada kada želi da ga napusti posle svega nema podršku svoje majke.

- Osećam veliki bes prema njemu, jer sam napustila posao i postala sam domaćica. Mislila sam da će mi biti zahvalan, međutim on me je varao. Prošlog meseca dam mu rekla da želim razvod, ali nemam podršku svoje majke što mi sve dodatno otežava. Ona zna da sam nesrećna, ali insistira na tome da je bolje ostati sa mužem radi deteta i kuće u kojoj živimo - objašnjava ova devojka.

Iako želi da sa njim prekine svaki kontakt nije sigurna i pita se da li je njena majka možda u pravu.  

- Moram da nastavim dalje, ali postoji deo mene koji se pita da li je moja majka ipak u pravu i da bih trebala da ostanem sa njim zbog deteta i kuće. Toliko me boli ova situacija da sam rešila da se obratim savetniku s obzirom da on to odbija - zaključuje ova žena. 

ST/V. LUKIĆ, shutterstock

Majka je ne podržva u njenoj odluci da se razvede iako zna da je nesrećna

Savetnica je dala odgovor koji će vas naterati da se zapitate da li je život bez sreće vredan žrtve.

- Ni jedan razvod nije lak. Tvoja majka možda misli da ti pomaže, ali samo ti znaš kako se odećaš i ti si ta koja treba da odluči da li želi da ode, ili ipak ostane. Razvod nikada nije lak. Tvoja majka možda misli da ti pomaže, ali samo ti živiš u svojoj vezi - kaže stručnjak.

- Što se deteta tiče, ukoliko nastavi da se razvija u nezdravoj sredini, to može biti loše za njegovo mentalno zdravlje. Razvod može biti mnogo bolje rešenje. Ako vaš suprug ne želi da zajedno rešite vaše probleme vi budite ti koji ćete da donesete konačnu odluku, ali znajte da niko ne zaslužuje da živi u patnji - zaključila je savetnica.

 

BONUS VIDEO: 

Komentari (1)

Lol

28.12.2023 22:41

Prioritet je da sačuvaš brak i porodicu zbog deteta, svoje majke i toga šta će svet reci. Izdrži nekako još 2-3 decenije i jedno od vas dvoje ili oboje će biti svakako mrtvo. Nije to još mnogo vremena da se istrpi a svet će o vama imati lepo mišljenje. Gde da se razvodis