Roditeljstvo

SNIMILI SU BEBU ULTRAZVUKOM, A ONDA ZANEMELI OD ŠOKA! I lekari u čudu: Da li je moguće da to radi dete od samo 15 nedelja?! (VIDEO)

Neverovatan snimak fetusa u 15. nedelji trudnoće šokirao sve na mrežama, budući da prikazuje bebu u nesvakidašnjoj aktivnosti.

21.06.2023 10:06

SNIMILI SU BEBU ULTRAZVUKOM, A ONDA ZANEMELI OD ŠOKA! I lekari u čudu: Da li je moguće da to radi dete od samo 15 nedelja?! (VIDEO)
Printscreen/TikTok/pedicurist88

Trudnoća je za buduću majku najlepši period u životu. Dok čeka bebu da dođe na svet ona uživa u svakom trenutku osluškujući njene pokrete i osećajući njeno prisustvo. Mnoge mame mogu da posvedoče kako bukvalno u svakom trenutku znaju šta beba radi u njihovom stomaku, međutim, neke stvari ostaju samo za ultrazvuk. Na tom pregledu postoji mogućnost da buduće mame vide i najmanji pokret bebe za koji možda nisu bile svesne da izgleda baš tako.  

Foto: Shuterstock

Buduća mama tokom trudnoće može osetiti svaki pokret bebe

I danas se smatra velikim čudom da fetus i u najranijim fazama formiranja pokazuje jasne znake funkcionisanja poput odrasle jedinke, a mnoge stvari u vezi sa njihovim bitisanjem u stomaku i dalje nisu razjašnjenje. 

Na društvenim mrežama se pojavio snimak fetusa u 15. nedelji trudnoće koji je šokirao sve, pa i lekare, ali i nasmejao korisnike TikToka nakon što je slučajno zabeleženo šta bebica tačno radi u majčinom stomku dok ona oseća neprijatno golickanje. Naime, kako snimak prikazuje, beba od svega nekoliko nedelja jednim prstom, po svemu sudeći kažiprstom, "kopa" i čačka zid materice kao da želi da izađe. Snimak prikazuje fetus iz profila, koji se jasno vidi, i to kako konstantno dira majčin stomak i ponavlja proces više puta. 

Pojedine je snimak nasmejao, a druge iznenadio, pa su priznali da tako nešto još nisu videli, niti imali predstavu da beba to radi dok je u majčinoj utrobi. Bilo je i onih koji su negodovali, rekavši kako beba na taj način sigurno "uznemirava" majku i stvara joj bol.

- Ali zašto ovo radi?

- Ooo... bebo, nee, to je bolno za mamu! -

- On pokušava da izađe odande -

- Već se smorio. U stomaku je već 15 nedelja, a još toliko ga čeka -

- Da li je ovo realno? - komentarisali su vidno iznenađeni korisnici mreže.

Neki su se šalili kako beba na taj način daje do znanja majci da je "ne zaboravi" i da će se uskoro sresti, ali su se ljudi uglavnom složili da prvi put vide takav snimak i da im deluje pomalo zastrašujuće. S druge strane, majke trudnice su istakle da su uživale u tom prizoru otkrivši u kojoj su one nedelji trudnoće. 

Bilo je i Tiktokera koji su istakli kako ovo mora da je u pitanju kasnija trudnoća odnosno, da je fetus u poodmaklom periodu i da beba zapravo "kopa placentu". Drugi su se na to nadovezali tvrdeći kako u 15. nedelji prsti fetusa nisu stabilni i nemaju takvu koordinaciju, međutim, tvorci snimka nisu se oglašavali povodom takvih komentara. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)