Roditeljstvo

OSTAVILA JE SINA KOD BABE I DEDE DA GA PRIČUVAJU: Vratila se ranije, pa joj se niko nije nadao, i zanemela zbog onoga što je zatekla! (FOTO/VIDEO)

Bake i deke često su tu da pripomognu oko deteta, baš kao i u slučaju ove žene, ali scenariju koji ju je sačekao u roditeljskom domu svakako se nije nadala.

03.06.2023 13:10

OSTAVILA JE SINA KOD BABE I DEDE DA GA PRIČUVAJU: Vratila se ranije, pa joj se niko nije nadao, i zanemela zbog onoga što je zatekla! (FOTO/VIDEO)
Instagram-printscreen

Vaspitanje dece nije nimalo lak posao. Ne kaže se džabe “mala deca mala briga, velika deca velika briga”, međutim, bar dok ne krenu u školu mnogi im popuštaju u pogledu svega. Najmlađe dete u porodici je i ono kojem se po pravilu najviše ugađa. Ma koliko mame i tate nekad branili pojedine stvari, bake i deke su tu da kažu “može” i time ponovo dovedu u pitanje autoritet roditelja.

Nije retkost da deca samo sa bakom i dekom imaju rituale i tajne koje samo njih troje znaju. Često su mališani u stanju da tako od roditelja skrivaju i sitne nestašluke. Možda im roditelji kod kuće ne dozvoljavaju mobilni telefon, televiziju ili slatkiše i sladoled pre ručka, ali zato će kod bake i deke sve to moći pod okriljem zajedničke tajne koja se vešto skriva, pogotovo od mame.

Instagram-printscreen

Dečak kod bake i deke 

Jedna mama je tako ostavila sina predškolskog uzrasta kod njenih roditelja i otišla na posao. Žena je uspela da završi predviđeni posao pre vremena tako da se vratila kući ranije i imala je i šta da vidi. Njen sin je opušteno ležao na podu između bakinih nogu, a glavu je stavio na njenu butinu. Delovalo je kao da će svakog trenutka da zaspi i gledao je televiziju. Baka mu je držala nogu u vazduhu i sekla mu nokte na stopalima.

Deka, s druge strane, nije bio izopšten iz cele priče. Naime, on je sedeo iza mališana i jednom rukom držao lampu uperenu u unukove noge kako bi baka videla da ih što bolje sredi, dok je drugom vadio jagode iz činije i ubacivao ih u usta mališanu. 

- Došla sam da pokupim sina od mojih roditelja i ovaj prizor sam zatekla - glasila je majčina reakcija uz video koji je postavila na Instagramu. 

Objava je dobila 167.000 sviđanja, a komentari su se samo ređali.

- Ovaj mali se ne vraća kući. Baka, deka i dečak žive upravo najbolji deo njihovih života -

- Garant je ova majka pomislila u sebi: "Ovo nije isto dvoje ljudi koje je odgajilo i mene, ko su ovi ljudi?!" -

- Ukoliko strogo vaspitavaš svoje dete, razmazićeš unuče i obrnuto. Ako razmaziš dete, bićeš strog prema unuku -

- Baka i deka? Ne, dečak je u spa-centru! -

- Sećam se da kada sam bio mali, tražio sam od bake da mi donese ceđenu pomorandžu dok se kupam u kadi i uvek bi mi donosila -

- Moja baka bi mi svaku želju koju joj tražim ispunila, ali uz rečenicu: "Može, ali, nikako nemoj da kažeš mami!" -

- Ovo se zove život! Sve bake i deke se slično ponašaju i u tome je sva ljubav boravka kod njih -

- Mogao bih ovaj snimak da gledam po ceo dan, odmah mi popravi raspoloženje - glasile su samo neke od reakcija. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)