Roditeljstvo

KADA SU VIDELI ŠTA OVAJ MALIŠAN JEDE, OSTALI SU U ŠOKU: Roditelji u neverici gledaju snimak, koliko je ovo opasno? (FOTO)

Još nije ni prohodao a već je počeo da se hrani kao odrasla osoba.

18.05.2023 11:00

KADA SU VIDELI ŠTA OVAJ MALIŠAN JEDE, OSTALI SU U ŠOKU: Roditelji u neverici gledaju snimak, koliko je ovo opasno? (FOTO)
Printscreen/TikTok/amandaswearingen3

Roditelji znaju kakav je izazov naučiti dete da ne odbija hranu, naročito ako je po sredi neki opasan izbirač. I dok neki roditelji čežnjivo i sa oduševljenjem posmatraju tuđu decu koja bukvalno u jednom zalogaju pojedu ono što im je na stolu, sa svojom decom ipak muku muče pokušavajući da ih nateraju da pojedu najprostiju hranu koja je uobičajena u svim domaćinstvima.

Mnoga deca imaju odbojnost prema određenoj hrani i nečemu što je za njih novo, pa ne kriju ni da pokažu animozitet prema tome. Često, u takvim situacijama roditelji odustanu od nagovaranja pa se kao najgori slučaj desi da deca odrastu a i dalje ne vole određenu hranu.

Pixabay

Mnogim roditeljima je veliki izazov nagovoriti dete na određenu hranu

Pošto je za mnoge roditelje "naučna fantastika" ubeđivati dete da jede kupus ili grašak i da je ta hrana puna vitamina kao i dobra za razvoj, zamislite onda kako bi bilo kada bi ga naterali da proba neku egzotičniju hranu poput morskih plodova.

Jedan mališan je izazvao veliku pažnju na internetu snimkom dok uživa u svom obroku. Njegova majka Amanda Sveringen je objavila simpatičan snimak gde dečak sedi za stolom i iz pune porcije uzima hranu koju bi retko ko i probao a to su dagnje. Mališan hipnotisan gledanjem crtaća, nonšalantno iz posude uzima dagnje koje je spremila njegova majka i čisti jednu po jednu i slasno ih jede.

- Hej, jesu li ukusne? Uh uh...- govori mu majka, dok se dečak smeška i žvaće ih sa uživanjem.

Video je oduševio korisnike, koji su rekli da iako treba biti oprezan sa njima, naročito kada su deca u pitanju, dagnje su pune vitamina i odlična hrana za mališane i da ova majka radi odlično svoj posao.

- Pa, ovo je poražavajuće...dete ima prefinjeniji ukus od mene.-

- Ne znam koliko je dobro za malo dete da to jede -

 

 

- Vau...moj samo pije mleko i jede kobasice -

- Volim kada roditelji unose deci interesantne stvari. Predivno - komentarisali su korisnici mreže.

Tiktokeri su bili mahom oduševljeni detetovom spontanošću i majčinim zalaganjem da ono isproba nove stvari te da tako ne stvara otpornost prema bilo kojoj hrani. Mnogima je bilo neverovatno da shvate da malo dete iskazuje želju za takvom hranom jer većina se pridržava klasične hrane i nisu otvorena za nova eksperimentisanja.

Majka je u drugim objavama pokazala da dete ima izuzetan apetit i da rado isprobava nove stvari što je mnogim majkama zadalo muku upoređujući to sa njihovim iskustvima sa decom. Koliko pazi na svaki segment detetovog odgajanja, pokazuje i to što ga ona uključuje u mnoge poslove pa joj tako mališan pomaže u baštenkim poslovima  poput odraslog čoveka.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)