Roditeljstvo

OSTAVILI SU BEBU SAMU U KREVECU TOKOM NOĆI: Začuli su plač, a onda su primetili da ona nije sama u prostoriji, nastao je tajac (VIDEO)

Roditelji su čuli da im dete plače i pohitali su do sobe, ali nisu ni kročili u nju kada su ugledali prizor koji ih je ostavio bez teksta.

16.05.2023 09:10

OSTAVILI SU BEBU SAMU U KREVECU TOKOM NOĆI: Začuli su plač, a onda su primetili da ona nije sama u prostoriji, nastao je tajac (VIDEO)
Instagram-jeck_roser

Briga oko bebe nosi nepropspavane noći. Svi roditelji su prošli kroz trenutke kada ih iz sna naglo prekine bebin plač, ali ponekad je i duga tišina podjednako zabrinjavajuća. Ovi roditelji su ostali krajnje zabrinuti kada su začuli dobro poznati plač njihove bebe, koji je jednog trenutka sam od sebe utihnuo. Deca ne plaču bez razloga, pogotovo ukoliko se probude usred noći. Po pravilu beba je ili gladna ili mokra, možda ima grčeve koji su tipični za prvih nekoliko meseci, a možda ju je i nešto uplašilo. Takođe, moguće je da jednostavno ne želi da bude sama, a izgleda da je ovo poslednje bilo u pitanju kod ove bebe.

Mnogi brižni roditelji postavljaju alarm uz bebin krevetac, čak i kada su u sobi pored, a ponekad su u pitanju i kamere. Ovo je češća pojava ukoliko su kuće u pitanju, pa roditelji čak i kada su u drugom delu doma uvek mogu imati uvid da li njihova beba spava mirnim snom. Tako su i ovi roditelji spokojno spavali kada su usred noći začuli plač. Na njihovo iznenađenje plač je utihnuo sam od sebe, što se inače ne dešava. Roditelji su odmah upalili kamere ne bi li videli snimak, a ono što je usledilo ih je veoma iznenadilo.

Instagram-jeck_roser

Mačka umirila bebu

Postoji mnogo suprotstavljenih mišljenja kada su u pitanju kućni ljubimci i deca. Tako neki smatraju da beba ne bi trebalo da bude u neposrednoj blizini psa ili mačke bar tokom prvih meseci, kako se ne bi pojavile alergije ili prosto zbog samog prisustva dlaka. Nasuprot ovog gledišta su i ona koja smatraju da je za celokupan bebin budući imunitet od preke potrebe da bude u kontaktu sa životinjama upravo od svojih početnih meseci. Zatim tu su i oni dušebrižnici koji se zalažu za to da decu nikada ne bi trebalo ostavljati samu sa kućnim ljubimcima, niti sa decom koja su mlađa od 6 godina. 

Međutim, brojni primeri iz svakodnevnog života idu protiv tih shvatanja, a ovaj primer je samo jedan od njih. Možda bi se mnogi uplašili da vide mačku koja je ušla u bebin krevetac i prilazi bebi u neposrednu blizinu lica. Međutim ovde mačka kao da je planski ušla u krevetac kako bi zabavila bebu. Beba leži u potpunom mraku i plače, a mačka joj nežno i oprezno prilazi. Ova mačka kao da zna da ne bi trebalo da bude tik do bebe pa je razmak uvek maksimalan, bar koliko to ogradica kreveca dozvoljava. Mačka nežno šapicama dodiruje bebu i leže kako bi je beba dodirnula i pomazila po glavi. Roditelji su bili oduševljeni načinom na koji je njihova mačka smirila bebu, a snimak je ubrzo postao viralan.

 

 

Snimak je dobio blizu 400.000 sviđanja za svega nekoliko dana. Očekivano, pojavio se određeni broj osuđujućih komentara koji su iskritikovali roditelje tvrdeći da su toliko bili neoprezni da su uspeli da puste mačku u krevetac sa bebom, a ova životinja je po njihovom mišljenju mogla da izgrebe ili čak uguši novorođenče.

- Ne bih da širim paniku, ali svi oni koji su ikada imali mačku znaju da ona ne može da uguši bebu. Tačno je da mačke uvek biraju topla mesta na telu, poput glave ili vrata osobe pored i legnu baš tu, ali nikada nisam čuo da je neka mačka ugušila dete -

- Ovi komentari koji šire paniku da će mačka povrediti bebu su mi najsmešniji -

- Ova mačka kao da je rekla: "Ok, noćna smena čuvanja bebe je moja, ionako ne spavam noću!" -

- Način na koji mačka animira bebu je fantastičan -

- Mačka kao da zna da je njen posao da zaštiti ovu bebu -

- Ne znam zašto su ljudi osuđujući u startu prema mačkama koje su inače veoma brižne prema mladuncima -

- Ovo je početak jedne velike ljubavi i prijateljstva -

- Želim da umirim sve one zabrinute pratioce: Siguran sam da je mačka na kraju ovog snimka preživela! - bilo je i duhovitih komentara.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)