Mace

TRANSFORMISAO SE JEDAN OD NAJDEBLJIH MAČORA NA SVETU: Imao je kilograma kao prosečno dete predškolskog uzrasta! (VIDEO)

Zahvaljujući dijeti i vežbanju mačor je uspeo da smrša više od šest kilograma, ali i dalje nastavlja sa ograničenjima u ishrani dok ne dođe do normalne težine.

28.04.2023 10:01

TRANSFORMISAO SE JEDAN OD NAJDEBLJIH MAČORA NA SVETU: Imao je kilograma kao prosečno dete predškolskog uzrasta! (VIDEO)
Printscreen Tik Tok/legendofleaa

Lea Dalas usvojila je mačora po imenu Bob koji je sa više od 16 kilograma, koliko imaju prosečna deca vrtićskog i predškolskog uzrasta, bio jedan od najdebljih mačaka na svetu. Preslatki, debeljuškasti, narandžasti mačor u prihvatilištu za životinje završio je nakon što su prethodni vlasnici toliko ostarli da su morali da budu smešteni u dom za stare, pa nisu više mogli da brinu o svom ljubimcu.

Ogroman mačak

Iako je izgledao kao ogromno čudovište, Lea se odmah zaljubila u Boba i odlučila je da ga udomi. Kako je objasnila, mačora je stavila na strogu dijetu, ali i na trening, kako bi izgubio višak kilograma koji nije dobar za njegovo zdravlje.

- Bio je triput teži od prosečne mačke i zaista može da vam oduzme dah kad sedne na vas. Naporno smo radili kako bi smršao i sad ima oko 10 kilograma. Nastavljamo sa dijetom jer mačke njegove rase i godina ne bi trebao da imaju više od pet do šest kilograma - objasnila je Lea.

Ona je snimcima koje redovno postavlja na TikTok dokumentovala neverovatnu transformaciju svog ljubimca. Koliki je bio Bob najbolje ilustruje snimak gde on stoji pored druge mačke koju je Lea takođe usvojila i koja izgleda kao mrvica naspram svog ogromnog "brata". 

Da bi smršao mačor je morao da se odrekne poslastica i prekomernih porcija. Kako savetuju veterinari, gubitak kilograma kod mačaka mora da bude postepen kako njegovo telo ne bi doživelo šok. Prekomerna gojaznost kod mačaka utiče na njihov kvalitet života, ali im i skraćuje životni vek.

Urnebesni komentari

Iako debeljuškast, Bob je postao atrakcija na društvenim mrežama i mnogi ga porede sa Garfildom, čuvenom riđom mačkom iz crtanih filmova koja je lenja, debela i jede lazanje.

- Neverovatno me podseća na Garfilda. Verujem da se sad oseća mnogo bolje - 

- To nije mačka, to je jastuk! Debele mačke su najbolje - 

- On nije debeo, on je samo krupan i mekan... vrlo mekan - 

- I ja imam sličan problem sa mojom mačkom. Probala sam razne dijete, ali ništa nije pomoglo. Koja je vaša tajna? - 

- Od debeljka do slatkog mačora, biće glavni zavodnik u kraju - samo su neki od komentara na objave koje je postavila Lea.

Bob je samo jedna od najdebljih mačaka. Zvanično najteža mačka na svetu imala je više od 21 kilogram i živela je u Australiji. Veterinari upozoravaju da je poslednjih godina primetan trend gojaznih mačaka i objasnili su da vlasnici treba da prestanu da daju ogromne količine hrane svojim ljubimcima.

Dokazano je da prekomerna težina kod mačaka za četiri puta povećava rizik od dijabetesa, bolesti urinarnog trakta, osteoartritisa, hepatične lipidoze, dermatoloških promena i može biti uzrok prerane smrti ljubimca.

BONUS VIDEO: 

Komentari (0)