Roditeljstvo

BEBU JE NOSILA PUNIH 12 MESECI U STOMAKU, A KADA SE PORODILA ZANEMELI SU I LEKARI: Odmah su se bacili na mnogobrojna testiranja! (FOTO)

Bjula Hanter je apsolutna rekorderka po broju dana jedne te iste trudnoće, a medicina ni do danas ne može da objasni šta se u njenom slučaju zapravo dogodilo.

28.04.2023 17:01

BEBU JE NOSILA PUNIH 12 MESECI U STOMAKU, A KADA SE PORODILA ZANEMELI SU I LEKARI: Odmah su se bacili na mnogobrojna testiranja! (FOTO)
Foto: Shuterstock

Bjula Hanter ušla je 1945. godine u istoriju medicine kao žena koja je najduže bila trudna. Ona je svoju ćerku Peni nosila punih 12 meseci, čak tri meseca duže nego što je to uobičajeno. Njena ćerkica Peni, koja je rođena u porodilištu u Los Anđelesu, na rođenju je bila teška 3,14 kilograma i bila je potpuno normalna i zdrava beba. 

Drugačija trudnoća

Međutim, trudnoća Bjule Hanter, koja je u to vreme imala 25 godina, po mnogo čemu je bila drugačija. Prva tri meseca su prošla bez ikakvih problema, kao i kod bilo koje druge žene. Međutim, uobičajeno je da buduće mame prve pokrete svoje bebe osete između četvrtog i petog meseca, dok je Hanterova tek u šestom mesecu trudnoće osetila da joj se nešto dešava u stomaku. Zbunjeni lekari bili su uvereni da je u pitanju njena zabluda ili da jednostavno nije ni znala da su to pokreti bebe. 

Kako je trudnoća odmicala Bjula se nije porađala ni kad je prošlo devet, deset meseci i lekari su bili u šoku. Doktori su navodili da je vrlo moguće da majka imala pobačaj, koga nije ni bila svesna, i da je odmah nakon toga ponovo zatrudnela.

Međutim, te navode je pobio njen lični lekar koji je uradio test, dokazavši da je 10. februara Bjula imala prestanak menstrualnog ciklusa, što se savršeno poklapalo sa njenom trudnoćom.

Trudnoća od 12 meseci ni na koji način nije uticala ni na majku, ni na bebu, zbog čega su zanemeli svi lekari u porodilštu u Los Anđelesu. Očekivali su sve, ali ne i da sa njima sve bude u najboljem redu. Ipak, nakon porođaja Bjula i njena ćerkica Peni prošle su brojna testiranja, ali su svi pokazali da su mama i beba odlično i da nema nikakvih razloga za brigu. 

Rekord u dužini trudnoće 2016. umalo nije oborila Kineskinja Vang Ši koja je tvrdila da je trudna 17 meseci. Međutim, ona nije uspela da dokaže da je to i tačno pa je Hanterova ostala jedina žena koja je dete nosila godinu dana.

Podsetimo, uobičajena trudnoća okvirno traje oko 40 nedelja. Osim Bjule Hanter koja je svoju ćerku u stomaku nosila 100 dana duže, zabeležen je još samo jedan slučaj kad je trudnoća trajala 58 dana duže nego što je to uobičajeno i što se smatra normalnim. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)