Roditeljstvo

JEDNA MAMA OTKRILA JE NAJLAKŠI NAČIN KAKO USPAVATI BEBU, pa razapeta na mrežama: "Ovo se kosi sa zdravim razumom"! (VIDEO)

Tiktokerka je na svom profilu na toj mreži podelila sa svim roditeljima trik za koji tvrdi da uvek "radi", međutim, naišla je na mnogobrojne kritike.

05.04.2023 19:01

JEDNA MAMA OTKRILA JE NAJLAKŠI NAČIN KAKO USPAVATI BEBU, pa razapeta na mrežama: "Ovo se kosi sa zdravim razumom"! (VIDEO)
Foto: Shutterstock

Roditeljstvo je izuzetno odgovorna i izazovna uloga za svaku majku, ali opet, ukoliko pitate bilo koju od njih rekle bi vam da ništa ne bi menjale i potvrdile bi da su dok im je dete bilo malo zapravo prolazile kroz slatke muke. Inače, većina žena se tokom majčinstva, naročito kada su u pitanju novopečene mame s prvim detetom, suočava s problemom spavanja kod bebe. Pritom, to je posebno izraženo u prvim mesecima detetovog života kada većina beba ima grčeve i trpi bolove, što ih ometa u normalnom funkcionisanju. 

To zna da bude veoma frustrirjuće i uznemirujuće, kako za majku, tako i za bebu, a neprospavane noći se kasnije mogu odraziti i na fizičko i na psihičko zdravlje. Zato je siguran i bezbrižan san bebe ono čemu svaka majka teži, a budući da one pored bebe imaju i drugog posla u kući, svaka se za uspavljivanje snalazi na svoj način. Iako postoje neki univezalni trikovi kojih se većina pridržava, efekat nije isti za sve jer je svaka beba posebna na svoj način.

Jedna mama sa TikToka, međutim, tvrdi da zna trik koji može da pomogne većini beba, pa je to podelila sa svim mamama rekaši da bi volela da je neke stvari ranije znala kao novopečena majka. 

Printscreen/TikTok/ljflommom

Tiktokerka je pokazala kako izgleda njen trik s pirinčem, tvrdeći da je uvek uspevao s njenim detetom 

Ona je, naime, u hiruršku rukavicu sipala pirinač do vrha, vezala je, a zatim stavila na bebin stomak. Trikom se navodno simulira mamin dodir, što bebi pruža bezbrižnost i sigurnost, kao i verovatnoću da će spavati čvrstim snom. To je Tiktokerka i pokazala u objavi. Iako je bilo onih koji su joj zahvalili na podeljenom savetu, regaovali su i ljudi koji su istakli kako je u pitanju veoma opasan postupak.

- Znak za uzbunu, molim vas ne radite to -

- Sve što je potrebno ako ste mama po prvi put je mnogo ljubavi i malo zdravog razuma.-

- Zar to nije isuviše teško za bebin stomačić? - 

- Jel ovo prvoaprilska šala? -

- Ko će sa zdravim razumom da proba ovo? - 

- Napraviću jedan za sebe - komentarisali su korisnici mreže. 

Iako su neki rekli kako bi voleli da su to ranije znali i da bi im pomoglo u roditeljstvu većini se ta metoda uspavljivja bebe nije dopala. Mnogi su rekli da takve stvari ne mogu da zamene kontakt i majčin dodir koji umiruje bebu. Bilo je i onih koji su primetili da beba ne treba da spava na leđima zbog potencijalnog gušenja, ali i onih koji su navelu opasnost da se rukavica slučajno probuši, pa da sav pirinač završi po detetu.  

- To može da upadne u oči, nos i uši bebe, što može prouzrokovti veliki problem - zaključila je jedna mama.  

BONUS VIDEO:

Komentari (0)