Roditeljstvo

IMATE MALO DETE I DOSADILE SU MU SVE IGRAČKE? Evo načina da ga zabavite neobičnom igrom koju nikada ranije nije otkrilo! (VIDEO)

Pogledajte kako pomoću nekoliko kućnih sastojaka možete detetu prirediti nezaboravnu zabavu.

19.03.2023 10:01

IMATE MALO DETE I DOSADILE SU MU SVE IGRAČKE? Evo načina da ga zabavite neobičnom igrom koju nikada ranije nije otkrilo! (VIDEO)
Printscreen/TikTok/roxybondoc

Na tržištu više nego ikada deci se nude razne igračke, a mnoge od njih pojedini roditelji ne mogu ni da priušte. I kada to ipak uspeju, čini se da se današnja deca brzo zasite, pa tako brzo "izgustiraju" svaku stvarčicu koju dobiju. Zbog toga su mnogi roditelji prinuđeni da aktiviraju vijuge i kreativnost ne bi li mališanu odvukli pažnju nečim novim i zanimljivijim. To se, pritom, u mnogim slučajevima ispostavlja i mnogo boljim za dete, pa vam zato donosimo nekoliko predloga kako vaše dete možete da zabavite na više nego kreativan i interesantan način. 

Printscreen/TikTok/roxybondoc

Nove kreativne zabave za decu postale su viralne na mrežama

Među decom, naročito onom uzrasta do 3 godine, do skoro je bila poznata igra palentom koja je potpuno bezbedna. Igra se sastoji u tome da deca palentu pretaču s jednog na drugo mesto i u različite posude, sipajući je u šerpe, šoljice i igrajući se kućnih poslova.

Ipak, sada su pojedini roditelji otišli malo dalje, pa su osmislili nov način kako bi zabavili svoje mališane. Naime, oni su u posudu nalik poslužavniku sipali malo vode, a zatim u nju i malo bibera. Kada dete prstom dodirne malo deterdženta za posuđe, a potom vodu s biberom, biber će se rasterati u najrazličitijim pravcima i pravit neobične oblike koji će oduševiti mališane.

Iza toga, inače, stoji nauka koja objašnjava da se dodirom sa sapunom molekuli vode drže zajedno i odvajaju se noseći sa sobom i biber. Istovremeno, naučnici napominju da je to sjajan način da se deci objasni koliko je sapun ključan u higijeni ruku, pri čemu se biber može uporediti sa pljavštinom koju sapun uklanja.

Drugi sjajan eksperiment ili igru možete napraviti pomoću mleka. Kada ste nalili mleko u jednu veliku i malo pliću posudu, možete sipati nekoliko kapi boje u njega, a zatim pamučnim higijenskim štapićem, koje je dete prethodno malo umočilo u deterdžent, dodirujte površinu tečnosti. Ta hemijska reakcija dovodi do neverovatnih vizuelnih efekata prelamanja boja po mleku, što će oduševiti vaše dete.

Poslednja igra koju možete da kreirate za svoje dete jeste da u  jedan stakleni bokal sipate vodu, a zatim malo ulja i dodate nekoliko kapi boje. Na kraju dodajte jednu tabletu aspirina (naravno, podrazumeva se da dete to ne radi samo, već isključivo sa vama) i videćete kakve će reakcije to proizvesti što će vaše dete ostaviti bez teksta.

Ovi eksperimenti su postali viralni i svakodnevno se dele po TikToku, a korisnici su oduševljeni. Mnogi su rekli da je takva kreativnost potrebna i da deci treba usađivati sposobnost da isprobavaju nove stvari. Mnogi su isto tako upozorili da treba biti oprezan jer ukoliko su mališani izuzetno mali mogu dovesti u opasnost svoje zdravlje jer nesmotreno mogu da posrnu za sadržajem u posudama misleći da je jestiv.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)