Roditeljstvo

DEČAK JE STAJAO PORED MAME I TATE U ZOO-VRTU, A ONDA GA JE ZGRABILA ŽIRAFA: Žena je vrisnula i uradila nešto o čemu priča ceo svet! (VIDEO)

Igra jednog dečaka sa žirafom pretvorila se u incident koji je pokrenuo temu odnosa majke i oca prema detetu, ali i bezbednosti u zoološkim vrtovima.

29.12.2022 13:10

DEČAK JE STAJAO PORED MAME I TATE U ZOO-VRTU, A ONDA GA JE ZGRABILA ŽIRAFA: Žena je vrisnula i uradila nešto o čemu priča ceo svet! (VIDEO)
Printscreen/Tiktok/phanh.yhx

Odlazak u zoološki vrt je poseban doživljaj za decu, ali i za odrasle. Boravak među životinjama je jedinstvena prilika za sve da se druže sa njima, budući da mnogi ljudi koji žive u gradovima i drugim urbanim sredinama imaju retku priliku da budu i među domaćim, poput krava, ovaca i koza. Deci su, međutim, posebno interesantne divlje životinje, pa se često mogu videti blizu njih kako ih hrane i slikaju. Upravo tako je bilo i sa jednim dečakom koji je bio opčinjen žirafom u jednom zoo-vrtu i insistirao je da je nahrani grančicama s slišćem, što se umalo nije završilo na jeziv način.  

Naime, roditelji mališana, čiji je snimak obišao čitav svet, očigledno su bili uvereni da će to biti još jedan lep dan proveden u zoo-vrtu sa njihovim sinčićem. Kako se ispostavilo, nisu ni slutili da će činjenica da su detetu dozvolili da hrani žirafu biti nešto što će pamtiti celog života i to ne samo po lepom. Dečak je u jednom trenutku pokušao da doda listove žirafi, ali je ona odjednom zgrabila granu i povukla ga ka gore u nameri da mu izvuče hranu iz ručica. U trenu je mališan "poleteo" ka nebu i završio na više od dva metra visine. Usplahireni roditelji vrisnuli su od šoka, a zatim je usledila "borba". 

I otac i majka su skočili ka detetu i zgrabili ga za noge, viknuvši mu da pusti granu ne bi li se otrgao od halapljive žirafe. Držeći ga rukama za noge uspeli su da ga vrate nazad, vidno uplašeni zbog onoga što se desilo. Majka je smehom očigledno pokušala da prikrije strah koji je bio i više nego očigledan. 

Korisnici TikToka su bili šokirani snimkom, ali i iznenađeni brzom reakcijom majke koja je skočila da dohvati dete.

- Majka je majka -

- Sada imate priču za zauvek -

- Ne znam šta bi trebalo, da plačem ili da se smejem? -

- Nije mi zabavno, ali se smejem -

- Suprug se nije potresao, bio je miran - komentarisali su ljudi.

I mnogi drugi su pohvalili majčinsku ljubav i instikt, rekavši kako je njena reakcija bila presudna da se sve završi na najbolji način i da nesrećno dete ne padne na beton s ogromne visine. Pojedini korisnici su pokrenuli i temu bezbednosti u zoološkim vrtovima, apelujući na ljude da bez obzira na to što je prilazak pojedinim životinjama dozvoljen u određenoj meri, ipak treba da budu pažljiviji.     

Inače, žirafe mogu da narastu od 4 do 6 metara visine, u zavisnosti od toga da li su u pitanju mužjaci ili ženke.  

BONUS VIDEO:

Komentari (0)