Roditeljstvo

BEBA NIJE PRESTAJALA DA VRIŠTI, a onda je mama uradila nešto neverovatno! O ovome svi pričaju, smirila se u sekundi! (VIDEO)

Nekada ponestane i ideja i strpljivosti kada je plač dece u pitanju, te mnoge majke više ne znaju kako da izađu na kraj sa tim. Evo kakvog rešenja se dosetila jedna mama sa TikToka.

09.10.2022 15:20

BEBA NIJE PRESTAJALA DA VRIŠTI, a onda je mama uradila nešto neverovatno! O ovome svi pričaju, smirila se u sekundi! (VIDEO)
Printscreen/TikTok/marmartiktokbar

Roditeljtvo je izuzetno odgovoran i izazovan posao, pa svi oni koji imaju malu decu moraju se naoružati strpljenjem dok ih podižu. Kada su bebe izuzetno male, posebno im je potrebna pažnja majke jer često jedu i spavaju i gotovo su svakodnevno po čitav dan u majčinim rukama. U tom periodu njihove mame su neretko i nenaspavane i nervozne, ali bebin osmeh i zadovoljstvo na kraju dana reši sve.

Međutim, nekada se desi da roditelji ne poznaju više nijednu metodu kojom bi umirili svoje dete dok neutešno i neprestano plače, naročito kada ne znaju šta je reazlog tome. Ipak, svi znaju da bebe kroz plač komuniciraju i "govore" da su gladne, da im se spava ili da im eventualno nešto treće smeta. Dešavaju se situacije da su majke ponekad zbunjene i da više ne znaju kako da umire bebu, pa pokušavaju na razne načine da joj privuku pažnju i umire je.

Tako se jedna mama sa TikToka dosetila urnebesnog načina da smiri svoju bebu i podelila je taj "recept" sa svim mamama. Ona je na popularnu društvenu mrežu postavila video u kom je uspela da zaustavi plač bebe u svega nekoliko sekundi. Ako se pitate šta je uradila, verovali ili ne primenila je "obrnutu psihologiju". Umesto da umiruje bebu i upućuje joj reči ljubavi ona je krenula histerično da vrišti i plače, na isti način kao i novorođenče. Ako ne i glasnije. 

@marmartiktokbar How to quiet your baby down while you wait for the bottle to warm up 😂 #fyp #babies #crying #hungry #hungercries #tricks #funny ♬ original sound - MarMarTikTokBar

Žena je na trenutak uspela da skrene pažnju svojoj bebici i da je umiri. Svakako je postigla ono što je želala.

Njen metod je izazvao podeljene reakcije na mreži.

- Pokušala sam vaš sistem, ali moja beba je samo postajala oš glasnija -

- Ništa bolje od intenzivne interakcije -

- Beba plače jer je to jedini način da komunicira. Bravo mama za razumevanje ovoga - bili su neki od komenatara.

Međutim, bilo je onih koji su odmah krenuli sa osuđivanjima i time kako mama pokušava da pronađe liniju manjeg otpora. Žena je, međutim, objasnila da se čitava ta situacija dešavala dok se bebi boca sa mlekom podgrevala, pa je, poptpuno logično, bila nestrpljiva da sačeka svoj obrok. 

Iako je beba u uzrastu u kom još nije svesna sebe okoline, majčin plač ju je umirio shvativši verovatno da je još neko tužan. Ili joj je možda vriska samo na kratko skrenula pažnju, teško je reći. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)