Ispovesti

OVAKO IZGLEDA BITI U BRAKU BEZ INTIMNIH ODNOSA: "To je koma, nije ono na šta sam pristao"

Ova situacija može dovesti do emotivnog udaljavanja i stvaranja sukoba.

27.08.2024 23:02

OVAKO IZGLEDA BITI U BRAKU BEZ INTIMNIH ODNOSA: "To je koma, nije ono na šta sam pristao"
Shutterstock

Mnogi parovi se suočavaju sa izazovima u održavanju intimnog  života u braku, a istraživanja pokazuju da čak svaki peti čovek u braku nije imao odnose u proteklom mesecu. Ovi problemi mogu biti rezultat stresa, brige o bolesnim roditeljima ili jednostavno fizičkog i emotivnog udaljavanja partnera.

Razlozi za nedostatak odnosa

Mnogi parovi se bore sa nedostatkom intimnih odnosa, a jedan od ispitanika ističe kako je u začaranom krugu sa svojom suprugom, gde je stres uzrok nedostatka odnosa, ali i rezultat istog. Ova situacija može dovesti do emotivnog udaljavanja i stvaranja sukoba ega između partnera.

Uticaj nedostatka odnosa na brak


Nedostatak odnosa može imati značajan uticaj na brak, kako emotivno tako i fizički. Jedan od ispitanika iznosi svoje frustracije zbog nedostatka odnosa u braku, dok drugi ističe kako razmišlja o razvodu, ali se brine kako će to uticati na decu. Ova situacija može dovesti do unutrašnjih konflikata i teškoća u donošenju odluka.

- Brak bez odnosa je koma. Ovo nije ono na što sam pristao, niti ono što sam mogao očekivati. Ipak, ne mogu zamisliti da je ostavim - kaže jedan ispitanik.
 

Shutterstock

Kako izgleda brak bez intimnih odnosa

Nedostatak odnosa može dovesti do emotivnih problema između partnera. Jedan ispitanik ističe svoje napore da ne optužuje suprugu zbog nedostatka odnosa, dok drugi iznosi svoju frustraciju i osećaj odbačenosti. Ovo može dovesti do emotivnih sukoba i stvaranja tenzija u braku.


Jedna od ispitanica iznosi svoje verovanje da muž koristi filmove za odrasle kao zamenu za intimne odnose sa suprugom. Ova situacija može dovesti do dodatnih problema u braku, kao što su poverenje i komunikacija između partnera, prenosi 24 sata.hr.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)