Ispovesti

BRAT I SESTRA SU SE SPOJILI NAKON 60 GODINA: Majka ih dala na usvajanje, živeli jedno pored drugog - a da nisu ni znali

Kao mali su bili razdvojeni, ali život nije prepustio stvar slučaju.

11.07.2024 07:02

BRAT I SESTRA SU SE SPOJILI NAKON 60 GODINA: Majka ih dala na usvajanje, živeli jedno pored drugog - a da nisu ni znali
Facebook

Popularna emisija "Dugo izgubljene porodice" (Long Lost Family) na ITV-u spojila je još jednu porodicu. Na priču o Tegan Korniš iz zapadnog Londona, koja je nakon šest decenija uspela konačno da pronađe svog brata, niko neće ostati ravnodušan.

Kao 14-mesečna beba, Tegan je usvojena od strane para u pedesetim godinama, međutim, nikada nije osećala pripadnost toj porodici i često se osećala usamljenom. Trpela je mučenje od strane svoje usvojiteljke, koja joj je u više navrata pretila kako će je vratiti u dečji dom ako se ne bude dobro ponašala. Odrastajući u takvom okruženju, Tegan se osećala izolovano i usamljeno.

- Često sam bila tužna i usamljena i većinu svog vremena provodila sam u sobi čitajući. Želela sam da sam okružena okružena braćom i sestrama poput druge dece - kaže ona.

Živeli su jedno pored drugog, a nisu znali

Budući da nije želela da ostane na tome, a znala je da je usvojena, mnogo kasnije u životu, Tegan je poželela da pronađe svoju biološku porodicu, pa je tako počela da istražuje. U dokumentima je saznala da ima mlađeg brata i da je njena majka bila tinejdžerka kada je dobila nju i brata.

Saznala je da je i on takođe bio usvojen od strane iste porodice, ali je vraćen u hraniteljsku porodicu kada je bio još beba, zbog čega ga se ona ne seća. To ju je još više motivisalo da detaljno ispita svoje poreklo. Posle duge potrage, tim je pronašao Keneta koji je imao slično detinjstvo kao sestra.

Posle punih 60 godina Tegan i njen brat su konačno ponovno ujedinjeni, a Kenet je živeo je samo 16 km dalje od svoje sestre, zbog čega im je trebalo više od godinu dana da ga pronađu. Glavni razlog što je Kenet bio kasno pronađen je što njegovo ime nije neuobičajeno.

- Plakao sam četiri sata, morao sam dva puta da pročitam pismo. Saznanje da smo bili neko vreme zajedno pa razdvojeni, slama mi srce - rekao je on.

Voditeljka emisije Davina Mekel je prenela emocionalno pismo brata sestri koji je izrazio želju da je upozna. Njihov susret u jednom londonskom pabu bio je ispunjen emocijama, a novootkriveni dvojac podigao je čaše u znak budućnosti. Sada su počeli da upoznaju i svoje šire porodice, piše Daily Mail.

Ova dirljiva priča o ponovnom ujedinjenju braće nakon šest decenija razdvojenosti, dodatno naglašava važnost porodičnih veza i snage ljudske želje za pripadanjem.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)