Ispovesti

OTAC U PORODIČNOJ KRIZI: "Zvuči surovo, ali jedva čekam da moja deca odrastu, želim da vratim stari život!"

Ovaj tata sanja o slobodi van porodične rutine.

20.02.2024 20:30

OTAC U PORODIČNOJ KRIZI: "Zvuči surovo, ali jedva čekam da moja deca odrastu, želim da vratim stari život!"
shutterstock.com

Očajan otac je u emotivnom pismu koji je podelio na internet forumu izrazio svoju želju za slobodom, budući da je “rastrzan” između porodičnih obaveza i suočavanja sa izazovima roditeljstva. On predočava osećaj gubitka identiteta usled konstantne posvećenosti poslu i porodici.

- Zvuči surovo, ali jedva čekam da moja deca odrastu, kako bih povratio svoj stari život. Moja supruga i ja smo u srednjim tridesetima sa dvoje neverovatne dece, uzrasta sedam i šest godina. Zajedno smo gotovo deset godina. Učinio bih sve za njih, ali se borim sam sa sobom. Moja rutina je posao, porodica, posao, porodica. Pre nego što sam se smirio kao otac, bio sam nezavisan čovek i voleo sam svoju slobodu - započinje priču ovaj muškarac, a o tome je pisao i San.

shutterstock.com

Voli svoju porodicu, ali želi i "vreme za sebe"

On navodi da je, dok nije postao otac, putovao svetom i voleo slobodu koja je s tim dolazila. 

- Sada kada imam porodicu, ne mogu više da radim ništa što volim. Još gore, moja supruga je prava porodična žena. Voli da provodi svaki mogući trenutak sa decom. To je oduvek predstavljalo problem u našoj vezi. Ovo je jednostavno previše za mene. Ne mogu da ne sanjam o svom starom životu. Čak maštam i o selidbi i pronalaženju svog prostora. Razmišljam da se razvedem i vratim u svoj stan, kako bih imao vremena za sebe, a da decu viđam vikendom. Ali volim svoju ženu i ne bih mogao da decu viđam samo vikendom. Kao da ludim. Problem je u tome što želim i svoju slobodu i svoju porodicu. Šta mogu da uradim? - zavapio je on.

shutterstock.com

Potajno jedva čeka da deca odrastu i budu samostalna

Komentari su ubrzo usledili.

- Veoma je iscrpljujuće imati decu tih godina i raditi puno radno vreme; sasvim je normalno osećati se kao da ste izgubili identitet. Iako vaš život kao roditelja nikada neće biti isti kao pre, sa odgovornošću prema deci, veoma je važno da ostanete u kontaktu sa prijateljima i da imate neki hobi.

- Potrudite se da provodite vreme sa svojom ženom sami, kako biste potvrdili zašto ste jedno drugo izabrali. Zadržavanje osećanja neće pomoći i podstakao bih vas da razgovarate sa ženom o tome šta vam nedostaje iz života koji ste ranije imali.

- Razgovarajte o tome da li biste mogli da štedite za veliko putovanje za godinu ili dve. Vaša deca će biti malo starija i lakše će putovati sa vama. Objasnite da se osećate malo izgubljeno u porodičnom životu i pitajte suprugu kako se ona oseća.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)