Ispovesti

SAMOHRANA MAJKA DOBILA JE 12 MILIONA NA LUTRIJI I BACILA TIKET: "Dugo sam bila bolesna nakon toga, to je bila spasonosna milost"

Ispovest ove žene mnoge je dirnula.

23.10.2023 21:50

SAMOHRANA MAJKA DOBILA JE 12 MILIONA NA LUTRIJI I BACILA TIKET: "Dugo sam bila bolesna nakon toga, to je bila spasonosna milost"
FACEBOOK/JANETSCHICK VALENTI

Žanet Valenti (77)  rekla je zvaničnicima lutrije da je ona prava vlasnica džekpota od 12 miliona dolara koji je ostao neiskorišćen više od 30 godina i objasnila zašto.
 

Žena koja je kupila dobitnu srećku koja bi joj donela 12 miliona dolara pre više od 30 godina, otkrila je zašto nikada nije došla da podigne novac. Žanet je rekla zvaničnicima lutrije da je ona zakoniti vlasnik džekpota Njujork Loto koji nije preuzet od jula 1991. Međutim, ona je takođe otkrila skupu grešku koju je napravila zbog koje nikada nije preuzela nagradu. Prema Lotteri Postu, Valenti je rekla da je pobednički listić stajao na stolu pored njenog kauča, između ostalih srećki. Dok se spremala da provede vikend u kući svoje prijateljice sa porodicom, i verujući da ih je sve proverila, bacila je listiće u kantu za otpatke.

Shutterstock

dobila je milione na lutriji


Nije bila svesna svoje velike greške sve dok se nije vratila i dok je prijatelj nije obavestio o dobitnom loto tiketu od 12 miliona dolara koji je prodat na Stejten Ajlendu. Valenti je otkrila da je pobedila nakon što je videla pobedničke brojeve u novinama. Po dolasku kući, požurila je da uzme listić, ali nije mogla da je nađe.

- Moja komšinica, koja nikada u životu, sve vreme dok sam živela tamo, nije bacala moje smeće na sakupljanje, sada jesta - rekla je Valenti za Staten Island Advance.


Sa već prikupljenim kantima, Žanetin san od 12 miliona dolara bio je srceparajuće završen. Potražila je savet advokata, ali je obaveštena da je jedini način da preuzme nagradu bilo je da donesem listić. Čak ni snimci nadzora od prodavca ne bi bili od koristi. „Bio sam slomljena“, priseća se Valenti za Staten Island Advance.

- Dugo sam bila bolestna zbog toga - kratko je rekla 

Kako je dalje objasnila, 17. jula 1992. džekpot Lotoa je vraćen u državni fond lutrije. Nepreuzeta nagrada drži rekord kao najveća u istoriji Njujorka. Valenti je u to vreme bila samohrana majka dvoje dece tinejdžera, Kevina i Dženifer. Njen suprug Bruno umro je 1984.


Okrenula se čitanju priča o „prokletstvima na lutriji“, zloglasnih priča o ljudima čiji su se životi pogoršali nakon dobitka na lutriji. To joj je pomoglo da ne izgubi razum.

- S obzirom na toliki novac, stvari mogu da krenu loše. To je bila spasonosna milost. Ko zna šta bi se desilo da sam imala taj novac? Čitate ove priče, mnogi ljudi dobijaju na lotu, pali su mrtvi. Možda je (Bruno) pazio da ne dobijemo te vrste novca. Najviše što sam ikada dobila je besplatna igra ili par dolara - rekao je Valenti za Staten Island Advance.

 

BONUS VIDEO:


 

Komentari (0)