Ispovesti

NINA JE PITALA MAJKU DA JOJ PRIČUVA DETE, A USLEDILO JE VELIKO "NE": Ono što je ova baka tražila da bi bila sa svojim unučetom ostaviće vas bez teksta!

Rekla je svojoj ćerki da je trebala da razmisli pre nego što se porodila.

07.08.2023 13:01

NINA JE PITALA MAJKU DA JOJ PRIČUVA DETE, A USLEDILO JE VELIKO "NE": Ono što je ova baka tražila da bi bila sa svojim unučetom ostaviće vas bez teksta!
Profimedia

Roditeljstvo je jedan od najtežih poslova pogotovo u početku kada se roditelji suočavaju sa novonastalom situacijom i kada u njihov život uđe novorođenče. Ono na šta se svi oslanjamo jeste pomoć roditelja koji su u većini slučajeva veoma raspoloženi da pomognu, ali nije uvek tako, a tome svedoči ispovest jedne žene koja se nedavno porodila.

shutterstock.com

Devojka nije mogla da veruje da rođena majka ne želi da joj pomogne da s vremena na vreme pričuva bebu.

Nina (29), koja je pod velikim stresom, što zbog promena koje je beba donela u njen život, što zbog novca koji ona i njen suprug trenutno nemaju, zamolila je svoju majku da joj pomogne pri čuvanju bebe samo dok ne stanu ponovo na noge. Na kraju se ispostavilo da im se više isplati da svoje novorođenče stave u jaslice, nego da plaća svoju majku. Ostala je u šoku kada joj je rođena majka tražila 18 evra po satu da bi pričuvala njenu bebu, a svoje unuče. 

- Suprug i ja smo trenutno u velikim dugovima i živimo u jednosobnom stanu. Moja majka je penzionerka od 1992. godine i nema nikakav posao. Dok je odgajala mene i mog brata odbijala je da radi dodatni posao, zato što je smatrala da je njeno angažovanje oko dece sasvim dovoljno - započela je svoju ispovest ova očajna žena, a piše Njujorkpost. 

shutterstock.com

Njena majka odbija da joj pomogne oko deteta.

Njena majka je rekla da je trebala da razmisli šta će da radi sa bebom pre nego što se porodila.

- Odbila je, rekavši da je prestara i da je već podigla svoju decu. Takođe je dodala da ako sam zaista želela ovu bebu, možda je trebalo da razmišljam o tome da ostanem kod kuće kao što je ona radila da se brinem o njoj dok moj partner ide na posao i brine o nama - rekla je Nina. 

Komentari ispod ovog posta nisu prestali da se nižu. 

- Oprostite što sam otvoren i nepristojan, ali možda je tvoja majka u pravu. Ukoliko je tvoj plan bio da se vratiš na posao, trebala si o tome da razgovaraš sa mamom tokom trudnoće.

- Mislim da treba da prestaneš da maštaš o tome da će neko drugi da se brine o tvom detetu. Bebe su težak posao, a tvoje mama ima 64 godine. Ti si sada majka i ukoliko ne možeš da se posvetiš detetu plati mu vrtić - glasili su neki od komentara korisnika koji su stali na stranu njene majke. 

shutterstock.com

Jedan od komentara je glasio da nije trebala da rađa ukoliko ne može sama da se brine o svom detetiu.

Međutim, drugi su stali u obranu novopečene mame i rekli kako je potpuno normalno očekivati pomoć bake i deke.

- Tvoja majka je veoma surova. Moja se sama ponudila da mi pomogne iako sam kod kuće.

- Tvoja majka nije u pravu što te optužuje. Drugo, ukoliko je kod kuće i nema druge poslove, ona jednostavno ne želi da vam pomogne  - glasili su samo neki od komentara onih koji su podržali ovu novopečenu majku.

 

BONUS VIDEO

Komentari (0)