Ispovesti

BILA JE BESKUĆNICA A DANAS UŽIVA U LUKSUZU: Atraktivna lepotica otkriva sve o životu na ulici i šta je radila za pare kako bi preživela (VIDEO)

Influenserka za lepotu Šantaja Bekford dana vodi stil života o kakvom je oduvek sanjala, ali nije uvek bilo tako.

06.04.2023 13:01

BILA JE BESKUĆNICA A DANAS UŽIVA U LUKSUZU: Atraktivna lepotica otkriva sve o životu na ulici i šta je radila za pare kako bi preživela (VIDEO)
tiktok/shananiabeckford

Jamajčanka Šantaja Bekford (29) kada je imala samo 9 godina sa majkom se doselila u Birmigem u Engleskoj gotovo bez ikakvog novca. Danas zarađuje 12.500 dolara mesečno zahvaljujući partnerstvu sa nekim od najvećih svetskih brendova. 

Ova influenserka je nedavno otkrila dug put koji je prošla da bi postigla uspeh koji ima danas. Kako je objasnila, već sa 12 godina počela je tako što je čistila skladišta, a zatim čuvala decu sa 14. Bila je prepuštena sama sebi sa 18 godina kada se njena mama vratila na Jamajku.

tiktok/shananiabeckford

Šantaja je godinama bila beskućnica

Bekfordova je izjavila kako je radila 45 sati nedeljno u lokalnoj prodavnici pilića da bi platila kiriju od 500 dolara dok je studirala na koledžu. Uprkos tome, prisetila se kako se mučila da plati račune i provela godinu dana spavajući na kauču u kućama porodičnih prijatelja ili kolega.

- U vreme kada sam bila beskućnica, bila sam veoma zabrinuta, jer sve što sam želela je da se osećam bezbedno. Ponekad sam se osećala kao da sam prokleta a moj život nije vredan življenja jer je bio tako usamljen i težak, i nisam videla izlaz - rekla je Jamajčanka, piše Njujork post.

Završila je školu dok je radila poslove u raznim restoranima i kafićima sve dok je lokalni službenici za stambena pitanja navodno nisu smestili u hostel u januaru 2013. Bekford je godinu dana ulazila i izlazila iz skloništa za beskućnike, hostele i hitnog smeštaja dok joj nije dat stan u januaru 2014.

 

 

- Bila sam tako srećna i tako zahvalna. Vratila sam se da radim u Vagamamasu, radila sam pet dana u nedelji, plaćala kiriju i uštedela novac. U to vreme sam došla na ideju da pokrenem sopstvenu Jutjub kanal na kojem bih se bavila negom i lepotom jer sam godinama imala strast prema tome - kaže Šantaja.

Njen prvi video za šminkanje bio je izgled zombija. Nakon toga, nastojala je da izgradi svoj Jujtjub kanal dok je i dalje radila oko 50 sati nedeljno.

- U roku od šest meseci imala sam 10.000 pratilaca i bila sam tako srećna - ispričala je ona.

Fokusirala se na veštine pravljenja frizure i šminkanja, koje su od tada privukle 314.000 pretplatnika na Jutjubu i 212.000 pratilaca na Instagramu.

- Zbog svog porekla, uvek sam imao svest da uvek treba da pomognem drugima bez obzira u kojoj se situaciji ili položaju nalazim. Zapravo, ne objavljujem šta radim za ljude na mreži, želim da pomognem ljudima koji su bili u sličnoj situaciji kao ja - zaključila je Šantaja.

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)