Brak i veze

Zašto je dobro imati OŽILJAK NA LICU? Ovo istraživanje oduševiće muškarce koji vole da flertuju! (FOTO)

Ožiljak na muškom licu može da nosi sa sobom posebne čari, a o čemu je reč, pokazalo je novo istraživanje.

21.08.2022 20:00

Zašto je dobro imati OŽILJAK NA LICU? Ovo istraživanje oduševiće muškarce koji vole da flertuju! (FOTO)
Ap photo

Nemoguće je utvrditi tačnu formulu savršenog muškarca ili žene jer svakog od nas privlače različite stvari. Neko će da se zaljubi u vaš smisao za humor, neko u oči, a istraživanje pokazuje da čak i ožiljak može da ima svojih prednosti kada je ljubavna privlačnost u pitanju.

Znak snage i hrabrosti

Zato se postavlja pitanje koja je tajna iza ovog detalja na muškom licu koji nosi dobre poene kod žena i koji ih čini privlačnijima kako godine prolaze.

U zapadnim kulturama ožiljak se smatra za neprivlačan detalj na licu, dok se u drugim kulturama smatra simbolima zrelosti i hrabrosti. Ipak, u nedavnom istraživanju, otkriveno je da se zapadnjačkim ženama sviđaju manji ožiljci na muškom licu jer ih povezuju sa snagom i zdravljem.

Zapravo, pretpostavka da je ožiljak znak hrabrosti je vodilja plemena Janomami u Brazilu i Venecueli gde koriste farbu za lice kako bi naglasili rane koje su zadobili tokom ritualne borbe za inicijaciju odraslog čoveka.

Kratkoročan efekat

Međutim, iako je možda ožiljak privlačan ženama, ovaj detalj na muškom licu može da bude mač sa dve oštrice.

Naime, njih žene mogu da vide mnogo muževnijim u odnosu na muškarce sa licem dečaka, a oni to zapravo nisu. Sa druge strane, efekat privlačnosti kasnije može da nestane jer žene mogu da počnu da maštaju o mužu nežnog lica jer ih smatraju brižnijim i boljim materijalom za brak.

VIDEO BONUS:

 

Komentari (0)