Srećna veza

PROVERITE: 9 znakova da ste baš bliski sa partnerom

Između intime i vođenja ljubavi se često stavlja znak jednakosti, ali istina je da jedna veza zahteva mnogo više a mi vam otkrivamo i šta

12.11.2021 10:00

PROVERITE: 9 znakova da ste baš bliski sa partnerom
pexels.com

Srećna vam predstavlja 9 elemenata svake istinske i suštinski intimne veze među partnerima:

Udeljujete jedno drugom komplimente

Postoji gomila muškarac koji ženama svaki dan govore da su lepe, ali je razlika između najobičnijih laskavaca i onih koji to govore to svojoj voljenoj ženi iskreno u tome što ovi drugi nemaju skrivene i poprilično površne motive.

 

 

Slično ovome, postoje i dame koje muškarcima laskaju kako bi od njih ostvarile neku ličnu korist ali i one žene koje svojim partnerima udeljuju komplimente na račun izgleda ili im pak govore koliko su ponosne na njih zbog nekog njihovog postignuća kako bi im stavile do znanja da ih smatraju privlačnim i spolja i iznutra.

Par kod kojeg su komplimenti iskreni i pravi nikada neće brinuti o svojoj sigurnosti i iskrenosti osećanja u vezi. Poverenje je najintimnija stvar koju dvoje mogu da dele.

 

 

Mali romantični gestovi

Bilo da se radi o ljubavnom pismu, romantičnoj i slatkoj poruci za dobro jutro, dirljivoj čestitki za rođendan ili neki vaš jubilej ili pak čokoladici koju ćete mu ubaciti u džep jakne kada ne glede, ovi mali gestovi ljubavi pokazuju da je partnerima stalo i da je njihova ljubav nešto mnogo više od čistog seksa.

Ostavite joj lepljivu poruku na frižideru sa nekim lepim rečima ili mu zapakujte sendvič pred polazak na posao i na salveti mu napišite da ga volite. Ovakve stvari se čuvaju i kasnije prepričavaju deci i unucima.

 

 

Zajednički odmori i putovanja

Intima je povezanost bliskost a nema ničeg romantičnijeg od spontanog zajedničkog odlaska na vikend u nepoznato okruženje, jer će vas upravo to iskustvo još više zbližiti i uputiti jedno na druog.

 

 

Putovanja u inostranstvo u nepoznati grad su idealna za produbljivanje vaše povezanosti i intime ali i za rasplamsavanje strasti. Još ako se zajedno izgubite i pokušate da se vratite nazad u vaš smeštaj držeći se za ruke, ta mešavina neizvesnosti i uzbuđenja ispisaćete vašu najlepšu zajedničku intimnu avanturu.

Vodite računa jedno o drugom dok ste bolesni ili tužni

Nijedna situacija ne dokazuje bolje da je intima mnogo više od čistog seksa. Kada se vaš partner ne oseća dobro, nađite mu se, budite tu za njega, da mu skuvate supu da ga okrepi ili da joj dodate lek i čašu vode.

 

 

Ušuškajte se zajedno ako je jedno od vas dvoje tužno i videćete, ljubav će zaceliti sve rane i izlečiti svaku boljku. U ovakvim trenucima, kada znate da partner od vas ne može da očekuje seks, a i dalje ostane pored vas i voli vas još više, znaćete i da imate istinski intimnu vezu.

Delite krevet sa partnerom

Nema sumnje da je vođenje ljubavi sa voljenom osobom magična stvar i da ih zbližava na poseban i često neobjašnjih način. Ali deljenje kreveta sa partnerom je mnogo intimnija stvar.

 

 

Maženje, spavanje u zagrljaju voljenog bića ili pak posmatranje nje ili njega kako spokojno spava i saznanje da ne postoji mesto na ovom svetu na kome biste radije bili je krunski dokaz da je vaša veza intimna.

Gledate se direktno u oči 

 

 

Iskrenost i poverenje su ključ koji otvara vrata intime. Ako gledate jedno drugo u oči dok razgovarate ili dok govorite partneru kako ga volite, ne sklanjate pogleda kada govorite nešto ne baš tako prijatno, znaćete da medju vama nema barijera i tajni, piše portal glossy.espreso.co.rs. Samim tim neće biti ni razloga da se osećate neprijatno dok jedno drugom gledate u dušu.

Upoznajete članove porodice svog partnera

 

 

Ovo je dokaz da partner sa vama ima ozbiljne namere. Ako želi da vas predstavi svojim roditeljima i članovima porodice, on ili ona istovremeno radi dve stvari. Želi da vas uvede u svoj najuži krug ljudi i pristaje da bude ranjiv pred vama, pušta vas dubinski u svoj svet. Ali se i hvali svojim najbližima, govori im da je ponosan na osobu sa kojom deli ljubav i pruža priliku i njima da se u to uvere.

Provodite praznike, jubileje i važne datume zajedno

 

 

Ukoliko zajedno učestvujete u nekim tradicionalnim proslavama, obeležavate praznike zajedno ili slavite jubileje, dobićete priliku i da sami svoje običaje oblikujete i stvarate. Stvorićete uspomene, nešto što je samo vaše, što ćete svake godine želeti da ponavljate a to je naznaka da je vaša veza prešla na viši nivo.

Ne radite apsolutno ništa

 

 

Na kraju, znaćete da nekoga istinski volite ako sa njim možete i prijatno i lepo da ćutite. Ili ne radite ništa posebno. Dok sedite, čitate, gledate televiziju ili film, bez ikakvih dogovora ili planova, odgnuti ćebencetom. Saznanje da je pored vas osoba čije vas prisustvo greje i istovremeno uzbuđuje i smiruje je više nego dovoljan dokaz da je vaša veza zaista intimna.

 

Komentari (0)