Brak i veze

ŠOKANTNA ISPOVEST MUŠKARCA IZ BRITANIJE: Imam savršen brak i u njemu VELIKI problem!

Britanac se požalio Dragoj Saveti u dnevim novinama i od nje potražio bračni savet jer je njegova supruga nezaintersovana za intimne odnose.

01.11.2021 13:42

ŠOKANTNA ISPOVEST MUŠKARCA IZ BRITANIJE: Imam savršen brak i u njemu VELIKI problem!
Pixabay.com

Mladi Britanac od tridesetak godina je u intimnoj ispovesti na portalu Miror zatražio savet od Drage Savete povodom odbijanja negove supruge da imaju seksualne odnose. Kako i sam kaže, njihov šestogodišnji brak, naizgled savršen spolja, promenio se iz korena dolaskom njihove trogodišnje ćerke na svet.

Supruga i on su oboje zaposleni i posvećeni porodičnom životu, ali mladi Britanac je izrazio zabrinutost zbog toga što mu deluje kao da je njegova supruga sasvim zadovoljna trenutnim stanjem njihovog seksualnog života.

Čitalac takođe napominje da su njihovi seksualni odnosi postali sve redji od rodjenja kćerke, da se i danas ponekad dese i da su zadovoljavajući, ali mu se čini da supruga ne radi puno po pitanju popravljanja njihove intime, jer kako on kaže, ne vidi da problem uopšte i postoji.

Pixabay.com

Rođenje deteta često optereti bračni odnos

 

Napominje da mu se čini da je njegova supruga isuviše zauzeta odgojem kćerke, poslom i sopstvenim društvenim životom kako bi primetila krizu u njihovom braku i da je škripu kreveta zamenilo škripanje njihovog bračnog života.

Na kraju, ovaj zabrinuti mladi čovek napominje kako ima osećaj da je njihova intima potisnuta sa spiska prioriteta i kako ne želi da imaju seks jednom u "hiljadu godina".

Draga Saveta je pažljivo razmotrila pismo čitoca i posavetovala ga da se bračna sreća jednog partnera ne može graditi na nesreći i frustraciji onog drugog. Budući da se radi o mladom bračnom paru, predložila je da problem reše dugim i iskrenim razgovorom, kako bi razmotrili šta je dovelo do gašenja intime među njima i kako bi na taj način premostili prepreku.

 

 

Takođe, zbog osetljivosti ove teme, Saveta je predložila bračno savetovalište, kao kontrolisano okruženje u kojem je mnogim ljudima prijatnije da pričaju o ovim i sličnim temama.

Na kraju, kako bi ohrabrila potištenog čitaoca, objasnila je da je ovaj problem zapravo jako učestao kod parova nakon rođenja deteta, jer se lista prioriteta menja, pa je sasvim moguće da seks i intima ustupe primat odgajanju deteta i poslu.

Ipak, stanje nije nepopravljivo, i sasvim je rešivo radom na otvorenoj komunikaciji, nalaženju vremena za partnera i rasplamsavanju stare strasti. Ipak, ponekad je u ovim slučajevima profesionalna pomoć objektivnog stručnog lica neophodna kako bi se uspostavila otvorena i delotvorna komunikacija.

 

 

Tragom ovog predloga, izdvajamo neke od komentara čitalaca koji se slažu sa Dragom Savetom i zaključuju da je problem nastao zbog nedostatka komunikacije među partnerima i preopterećenosti svakodnevicom.

Izdvaja se komentar jednog čitaoca koji ističe da je partnerima nekada teže da pričaju o seksu nego o razvodu. Budući da su takvi razgovori uglavnom dosta teški, predlaže poruku ili pismo kako bi se proces komunikacije olakšao.

Drugi čitalac se takođe zalaže za otvoren razgovor i napominje da postoji velika mogućnost da isti neće biti prijatan ali da će svakako otkriti izvor problema i stvarno stanje stvari u braku.

Vaše savete i viđenje situacije možete ostaviti u komentaru.

Komentari (0)