Brak i veze

NATALIJA JE OBUKLA VENČANICU I PROŠETALA GRADOM SA ŠOK NATPISOM: Živi u Šapcu i spojila je više od 100 parova! (VIDEO)

Ruskinja je rešila da spoji "braću i sestre", Ruse i Srbe.

06.08.2024 12:39

NATALIJA JE OBUKLA VENČANICU I PROŠETALA GRADOM SA ŠOK NATPISOM: Živi u Šapcu i spojila je više od 100 parova! (VIDEO)
Screenshot/Youtube/Marriage agency in Srbija

Natalija Faktulina je pokrenula inicijativu za povezivanje pravoslavnih "braće i sestara" zbog toga što u Ruskoj Federaciji ima više žena nego muškaraca. Ona ističe da su ruske žene ozbiljne i posvećene porodici.

Zahvaljujući Nataliji Faktulinoj, vlasnici agencije za bračno posredovanje, više od stotinu muškaraca i žena iz Srbije i Rusije sada su u braku. Natalija je nedavno privukla pažnju kada je, u venčanici, prošetala beogradskom Knez Mihailovom ulicom sa transparentom na kojem je pisalo: "Oženite se Ruskinjom."

Natalija živi u Šapcu i udata je za Stevana

U razgovoru za RT Balkan, Natalija, koja je i sama u braku sa Stevanom iz Šapca već 15 godina i ima troje dece, otkriva kako je spojila više od sto parova koji su se venčali i dobili decu.

Ona navodi da je lično prošla kroz ceo proces i dobro zna šta parovi mogu da očekuju.

- Kad sam došla u Šabac, bila sam oduševljena, svi su me lepo prihvatili, a obožavam svoju svekrvu koja je divna, ne meša nam se u odnos i daje nam podršku. Muškarci iz Srbije su porodični, sve bi dali za decu. Sa druge strane, ovdašnje žene ne žele da žive u selu ili manjim gradovima, sve bi u Beograd. Steva to nije hteo, a ja sam odmah shvatila kakav je on. Obrazovan, vredan, želi da ima krov nad glavom i stabilan posao. Njemu se dopalo što sam vredna, porodična, samostalna u biznisu, priča Natalija, dodajući da njenom suprugu nije smetalo što ne zna da kuva.

Natalija je objasnila da je njena ideja da poveže pravoslavne "braću i sestre" proizašla iz činjenice da u Rusiji ima više žena nego muškaraca, koje su ozbiljne i posvećene porodici.

- Pre tri godine registrovala sam agenciju u APR-u, sve radim u skladu sa zakonom. Nije mi namera da nekog prevarim, već da pomognem. Upoznavanje počinje tako što pokažem fotografije i njihove osnovne podatke kod mene u bazi, zatim potpišemo ugovor i razgovaramo o tome šta očekuju od partnera. Kada uvidim očekivanja potencijalnog mladoženje, dam mu predlog. Ako mu se svidi osoba koju predložim, organizujem telefonski razgovor i video pozive. Nakon stupanja u direktan kontakt, ako par nađe zajednički jezik, dogovore susret. Devojka dolazi u Srbiju, a ako shvate da su jedno za drugo, sledi venčanje, objašnjava Natalija.

Svakog meseca Natalija je zaslužna za dva venčanja

Dodaje da su upoznavanje, komunikacija i sklapanje braka najkraće trajali dve nedelje, ali da postoje i parovi koji odugovlače.

- Ne mogu da garantujem da ću naći svima partnera, ali svakog meseca, u proseku, proslavimo dva venčanja, s ponosom ističe Natalija.

Njen rad donosi veliku radost porodicama mladenaca.

- Svi su srećni, to je kao praznik ljubavi. Kad moje Ruskinje vide takvu atmosferu, da su svi raspoloženi, nema bojazni da se neće prilagoditi. Našim devojkama ne smeta da žive na selu, ali žele samostalnost i mir, naglašava ona.

BONUS VIDEO: 

 

Komentari (0)