Brak i veze

GODINAMA JE VOLEO SA DRUGOG KRAJA SVETA: Olimpijac Damir Mikec je dve decenije lud za njom, zbog ljubavi uradio NEMOGUĆE

Oni koji nisu znali danas su čuli ko je čuveni sportista na kog je cela država ponosna.

30.07.2024 12:14

GODINAMA JE VOLEO SA DRUGOG KRAJA SVETA: Olimpijac Damir Mikec je dve decenije lud za njom, zbog ljubavi uradio NEMOGUĆE
Foto: Instagram/melissa_mikec

Danas je Srbija ponosna na Damira Mikeca i Zoranu Arunović! Ovaj par je pobedio suparnike iz Turske 16:14 i osvojio zlatnu medalju u streljaštvu na Olimpijadi u Parizu. Svi su ponosni, uključujući i predsednika države Aleksandra Vučića, koji im je putem zvaničnog naloga čestitao na pobedi. Osim mnogobrojnih ljudi koji su danas stali uz njih i podržali ih, tu je i njihova porodica, koja sigurno ne krije ponos.

Malo ko zna s kakvom je lepoticom u braku Damir.

Ko je Damir Mikec

On je rođen 1984. i dolazi iz Splita. Nije odmah počeo da se bavi streljaštvom, već mu je fokus bio na veslanju i plivanju, a te onda je otkrio čari tog sporta. Iako nikada nije eksponirao privatan život, u javnosti je poznato da već godinama uživa u ljubavi sa lepom Melisom Ivet Perez Karbalo iz El Salvadora, koju je upoznao 2005. na takmičenju u Atlanti. Fatalna crnka ukrala je njegovo srce.

Alain JOCARD / AFP / Profimedia

Damir je osvojio danas zlatnu medalju s partnerkom Zoranom

Damir i Melisa su u početku ostvarivali kontakt putem mejlova, tada jedinog mogućeg vida komunikacije, uz povremena viđanja na svetskim takmičenjima. Ovaj neobičan način upoznavanja, koji je bio neophodan zbog udaljenosti, iznedrio je snažnu emotivnu vezu između dvoje mladih ljudi.

Četiri godine nakon prvog susreta - 2009, Damir je odlučio da iznenadi Melisu i poseti je u El Salvadoru da bi upoznao njenu porodicu i odlučio da li će njihova veza imati budućnost. Ovaj hrabar potez bio je prekretnica u njihovom odnosu i označio je početak njihove zvanične romanse.

Foto: Instagram/melissa_mikec

Melisa je Damirova supruga

Došla je u Srbiju zbog ljubavi

U Srbiju ona dolazi 2010. i deset meseci kasnije oni se venčavaju u jednoj crkvi u Beogradu, a potom i u Salvadoru. Pet godina kasnije dobijaju sina Milana Rikarda, a dve godine nakon toga i ćerku Miu Venesu.

- Crkva kod njih zaista igra veliku ulogu. Tako da je moja žena Melisa Ivet. A onda nosi i prezime i očevo i majčino, a kada se uda, onda majčino otpada i uzima muževljevo, ili se ono dodaje, pa imaš tri prezimena. Sina smo nazvali Milan Rikardo, kako se zvao njen otac, a ćerka rođena pre osam meseci je Mia Vanesa - ispričao je sportista pre tri godine za Kurir i dodao:

- S njima se menja život iz korena i deca su naše najveće bogatstvo. Kada svaki dan vidimo kako rastu, to nam daje snagu i meni motivaciju.

Melisa je danas ponosna mama dvoje dece, što ističe na društvenim mrežama na kojima uglavnom ne objavljuje slike sa suprugom, već samo sa decom i bliskim prijateljima. 

 

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)