Zanimljivosti

ONA SE KRIJE IZA USPEHA VELIKE ZORANE ARUNOVIĆ! Nema važniju osobu od nje, a malo ko za nju zna (FOTO)

Veliki dan za Srbiju.

30.07.2024 11:38

ONA SE KRIJE IZA USPEHA VELIKE ZORANE ARUNOVIĆ! Nema važniju osobu od nje, a malo ko za nju zna (FOTO)
Alain JOCARD / AFP / Profimedia

Zorana Arunović i Damir Mikec su se istakli na Olimpijadi u Parizu. Osvojili su zlatnu medalju u disciplini vazdušni pištolj na 10m. Njihov trijumf nad parom iz Turske oduševio je Srbiju i doneo zasluženo priznanje njihovom talentu i trudu. Oni su pobedili 16:14 par iz Turske.

Prema propozicijama usvojenim pre turnira, osvajači zlatnih medalja nagrađuju se iznosom od 200.000 evra, što predstavlja značajan podsticaj i priznanje za izuzetan sportski uspeh. Pored novčane nagrade, Damir Mikec i Zorana Arunović stekli su pravo na nacionalnu penziju zahvaljujući svojoj zlatnoj medalji.

Ovaj potez Srbije dodatno ističe značaj i podršku koju država pruža sportistima koji se ističu na međunarodnoj sceni.

Alain JOCARD / AFP / Profimedia

Zorane Arunović i Damir Mikec osvojili zlatnu medalju

Zorana Arunović je veoma iskusna u streljaštvu, sa višegodišnjim iskustvom i brojnim nagradama. Njeno olimpijsko zlato u Parizu predstavlja krunu njene impresivne karijere. Počevši sa streljaštvom 2001. godine, Zorana je postigla značajne uspehe, uključujući osvajanje titule svetske prvakinje 2010. godine u disciplini vazdušni pištolj na 10 metara. Njena posvećenost i strast prema sportu su je dovele do zaslužene titule "sportistkinje godine u Srbiji", a tu nagradu je dobila takođe 2010.

I ona je zaslužna za njen uspeh

Streljaštvom se bavi od 2001, počevši u klubu Policajac, a zatim je prešla u Crvenu zvezdu. Starija sestra, Jelena je takođe uspešan strelac i zbog toga je i Zorana postala zainteresovana za ovaj sport.

Vučić ponosan

Ovim povodom se oglasio predsednik Srbije Aleksandar Vučić na društvenim mrežama.

- Prva zlatna medalja za našu Srbiju snažno je zasijala na olimpijskom nebu @Paris2024! Naši Zorana Arunović i Damir Mikec su najbolji na svetu! Ponosni smo na vaš uspeh, tako se voli Srbija! Bravo, Zorana! Bravo, Damire! - napisao je predsednik Srbije na Instagram profilu.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)