Brak i veze

LJUBAVNA PRIČA O KOJOJ BRUJI SVET: Emotivan susret bake i deke posle 30 godina u staračkom domu! (VIDEO)

Oboje su oboleli od demencije, ali jedno drugo nisu zaboravili.

04.04.2024 11:00

LJUBAVNA PRIČA O KOJOJ BRUJI SVET: Emotivan susret bake i deke posle 30 godina u staračkom domu! (VIDEO)
Printscreen TikTok/sarahashleighflorals

Ljubavna priča Nensi (86) i Stena (91) iz Edniburga mogla bi da posluži kao scenario za film. Upoznali su se jako mladi, ali njihovi roditelji nisu odobravali njihovu ljubav, ali to je bio tek početak njihove neobične priče. Sreli su se posle 30 godina u staračkom domu.

 

@sarahashleighflorals They both have dementia and have ended up in the same care home after 30 years apart 💔 we were so worried how this would go! It's so good to see them be friends again. Grandad still asks for his sweetheart back home and she is still very much a part of the family, she misses him a lot. Love might not be the same kind of love forever, it is a shape shifter 💖 but it never leaves 🥹 Video is filmed by my wonderful mum (their daughter) for anyone confused! #dementia #alzheimer #romanempire #Scottish #dementia #alzheimer #romanempire #Scottish ♬ original sound - Flower Preservation

 

Susret u stračakom domu

Kako je za Dejli mejl ispričala njihova unuka, uprkos protivljenju roditelja Nensi i Sten su se venčali 1957. godine. Dobili su ćerku Karen, ali se njihov brak raspao kada je Nensi u svojim pedesetim godinama dobila moždani udar. Kako nije mogao da se nosi sa posledicama teške bolesti svoje supruge Sten je odlučio da se razvede i otišao.

- Deka se ponovo oženio i s bakom prekinuo svaki kontakt. Punih 30 godina nisu se videli. I dok je ona živela sama ne želeći drugog muškarca u svom životu, on je imao novu ženu. Međutim, ona ga je ostavio kad je deka oboleo od demencije jer nije mogla da se nosi sa njegovom bolešću. Na neki način on je doživeo sudbinu svoje bivše žene Nensi - ispričala je njihova unuka Sara.

Ali, sudbina se poigrala sa bivšim supružnicima kad su došli u pozne godine. Oboje su bolesni i imaju demenciju, pa ih je ćerka smestila u isti starački dom. 

U snimku koji je zabeležila njihova unuka bivši supružnici prvi put sreli posle 30 godina u staračkom domu. Na snimku se vidi dekica koji sedi u fotelji i zapanjeno gleda u baku koja se pojavila na vratima. On boluje od demencije, često sve zaboravlja i dešavalo se da ne prepozna ni ćerku, ali Nensi je odmah prepoznao. Sudeći po njenoj rekaciji Nensi i dalje gaji emocije prema njemu.

- Da li si dobro? Sad si star, moraš da vodiš računa o sebi - čuje se kako govori baka dok se naginje ka zbunjenom deki. Osmeh nije silazio sa njegovog lica kad je shvatio da je ona ponovo pored njega. 

Par se dogovorio da zajedno popiju čaj i prisete se lepih zajedničkih trenutaka što je vrlo neuobičajeno posebno za pacijente sa demencijom. Ali, izgleda da ni teška bolest nije sprečila da se sete jedno drugog i velike ljubavi koju su nekad imali. 

Dirljiv susret bivših supružnika u staračkom domu mnoge je podsetio na čuveni film "Beležnica", iako su mnogi priznali da je ova priča iz realnog života još dramatičnija i romantičnija. O ljuvanoj priči Nensi i Stena bruji svet, a snimak njihovog prvog susreta posle tri decenije na TikTok je postavila njihova unuka. Za kratko vreme snimak je postao virala i imao je gotovo 3 miliona pregleda. 

Sudeći po brojnim komentarima mnogi navijaju da ponovo budu zajedno makar sad u staračkom domu.
- Ljubav nikad ne umire! Pogledajte kako je baka i dalje brižna prema njemu iako je povredio.

- Ljubav i uspomene imaju moć da prevaziđu čak i najteže životne okolnosti.

- Ovo je romantičnije od "Beležnice" i dokaz da je ljubav neuništiva - bili su samo neki od komentara.

Sten je život proveo u vojsci i napisao je momoare o svom životu i ljubavi sa Nensi želeći da zauvek sačuva sećanje na njihovu po svemu sudeći vanvremensku ljubav. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)