Brak i veze

"JE L' JOŠ NEKO U BRAKU SA MUŽEM KOJI SPAVA SA DEČIJIM ĆEBENCETOM": Žena se požalila na ritual svog dragog, a onda otkrila jednu tajnu (FOTO+VIDEO)

Neki ljudi su vezani za pojedine predmete koji su im pružali utehu još u detinjstvu, a to nije nimalo slučajno.

03.03.2024 20:01

"JE L' JOŠ NEKO U BRAKU SA MUŽEM KOJI SPAVA SA DEČIJIM ĆEBENCETOM": Žena se požalila na ritual svog dragog, a onda otkrila jednu tajnu  (FOTO+VIDEO)
Tiktok-alanapuawai

Tokom detinjstva, gotovo sva deca ospavala je sa omiljenom igračkom ili imala omiljeno ćebence, jastuk. Pojedinci koji su imali taj dragocen predmet iz dečijih dana ponekad ga i dalje nose sa sobom bez obzira na sve. Za neke ljude, to je njihovo prvo ćebence, a jedna osoba koja se definitivno ne može odvojiti od svog ćebeta je suprug Alejn Puavai. 

"Ćebence je tu bilo od kako smo se upoznali i sumnjam da će ikada “otići negde”, objašnjava ova žena na Tik-toku.

Njen suprug je toliko opsednut svojim ćebetom da nikada ne ide u krevet bez njega. Budući da on ima 36 godina, kroz tri decenije, nekada čvrsto ćebence je vremenom postalo iznošeno i pocepano na mnogim mestima. Njegova supruga ističe da ono sada više liči na pocepanu gomilu koja je spojena tek na pojedinim mestima, nego na ćebe. 

Tiktok-alanapuawai

Ovako ćebence izgleda danas, 36 godina kasnije

- Je li još neko u braku sa mužem koji spava sa pocepanim dečijim ćebencetom? Ova pocepana krpa…uvek je bila tu! Malo sam tužna što nestaje - objasnila je ona aludirajući da će posle nepune četiri decenije aktivne upotrebe ćebence maltene nestati.

Međutim, uprkos tome što je ćebence definitivno videlo bolje dane, Alejn je nedavno otkrila da je čak i ona postala pomalo vezana za taj predmet. Prema njenim rečima, sada i ona i suprug posebno vode računa o ćebićima svoje dece, kojih imaju četvoro. 

- Kao da imamo još dece o kojima treba brinuti i voditi računa - objasnila je ova mama, dodajući da je za njenog supruga to više "predmet utehe", a o tome je pisao i San.

 

@alanapuawai anyone else married to a blankie kid?🤣 this crusty rag.. it’s always been there haha! Im lowkey sad it’s disappearing l#husband #husbandandwife #marriage #blankie #blanketlife #morningroutine ♬ original sound - kardashianshulu

 

Prema nedavnom istraživanju portala Hepiful, jedna od pet odraslih osoba još uvek poseduje svoje dečije plišane medvede, dok 9 odsto odraslih i dalje bira da spava sa plišanim igračkama noću.  Psiholog Li Čembers, objasnio je da nimalo nije slučajno da i odrasli često ostaju vezani za predmete iz detinjstva.

- Kao društvo, obično zamišljamo decu kako spavaju sa plišanim igračkama, ćebadima i drugim utešnim predmetima, ali retko razmatramo da kao odrasli, mnogi od nas još uvek koriste "predmete utehe" kao deo noćnih rituala prilikom spavanja. Ovi predmeti utehe mogu pomoći da se umirte ako se osećate anksiozno. Oni su poznati predmeti koji su često bili na putovanju s vama i mogu vam pomoći da se osećate manje izolovano - objasnio je dr Čembers.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)