Brak i veze

ŠTA JE POTREBNO ZA USPEŠAN I DUGOVEČAN BRAK: Muškarci koji se venčavaju sa ovim ženama imaju veće šanse za razvod! (FOTO)

Fizički izgled je mnogo važniji nego što se to mislilo, tvrde stručnjaci.

29.01.2024 19:01

ŠTA JE POTREBNO ZA USPEŠAN I DUGOVEČAN BRAK: Muškarci koji se venčavaju sa ovim ženama imaju veće šanse za razvod! (FOTO)
shutterstock.com

Svaki par koji staje pred matičara u brak ulazi sa željom  da on potraje do kraja života. Međutim, svedoci smo da se mnogi brakovi raspadaju i završavaju razvodom. Razlozi za to mogu biti brojni. Prema rezultatima istraživanja brak sa određenim tipom žene može povećati rizik od razvoda.

Stručnjaci ističu da muškarci koji se ožene ženama koje nisu u "njihovoj ligi", odnosno lepše su i imućnije od muža mogu biti manje posvećene supruge što povećava rizik od razvoda. Parovi koji se približno ne podudaraju na nivou fizičke privlačnosti imaju manje uspešne romantične veze. 

Jedna analiza podataka o onlajn sastancima pokazala je da muškarci i žene traže izgled do 25 odsto privlačniji od onoga što oni jesu. 

Shutterstock

Za sreću je potrebno da partneri budu kompatibilni pa čak i u fizičkoj privlačnosti

 

Istraživanja dalje pokazuju da je većina ljudi itekako svesna koga mogu da privuku. Ukoliko se pak parovi ne poklapaju po fizičkom izgledu izgledi za uspeh veze ili braka su im drastično manji. Žene navode da ukoliko su njihovi patneri  manje privlačni od njih one će češće flertovati sa drugim muškarcima.  

Parovi koji se fizički ne podudaraju mogu imati kraće i manje uspešne veze i zbog izražene ljubomore manje privlačnog partnera. Stručnjaci napominju da su parovi koji su prvo postali prijatelji pa romantični partneri mogli lakše da prevaziđu razlike u privlačnosti i fizičkom izgledu

Drugim rečima, ako imate dugo prijateljstvo pre nego počnete da se zabavljate onda fizička privlačnost može biti manje važna za početak i opsatanak veze. Naravno, valja napomenuti da uvek postoje izuzeci i da izrazito lepa žena ili muškarac može biti srećan i sa manje privlačnom partnerkom. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)