Brak i veze

DA LI TE PARTNER ZAISTA VOLI: Test pomorandžine kore će otkriti istinu tvrdi Šelbi! (VIDEO)

Snimak je na društvenim mrežma imao više od 26 miliona pregleda, a reč su dali i stručnjaci.

27.01.2024 11:11

DA LI TE PARTNER ZAISTA VOLI: Test pomorandžine kore će otkriti istinu tvrdi Šelbi! (VIDEO)
Printscreehttps://www.tiktok.com/@shelbyywilfong

TikTok je nepresušni izvor brojnih trikova za život, ideja, novih trendova, pa i čudnih testova. Jedan od njih je test sa pomorandžinom korom, koji će kako tvrdi tiktokerka Šelbi, nepogrešivo pokazati da li vas partner voli.  
Ovaj video snimak postao je viran i pogledalo ga je više od 26 miliona ljudi. 

 

Koncept testa

Kako u snimku objašnjava Šelfi koncept ovog testa je vrlo jednostava: ako te tvoj partner voli, izvršiće male zadatke za tebe kao gest ljubaznosti. Jedan takav zadatak uključuje guljenje kore pomorandže za tebe, posebno ako je to nešto što ti ne voliš raditi. Prema zagovornicima ove teorije, odgovor tvog partnera na ove zahteve može biti značajan pokazatelj vaše veze, piše The Independent.

"Test pomorandžine kore" je dobio ogromnu popularnost na ovoj društvenoj mreži kada je Šelbi na ovaj način testirala svog dečka. 

- Stvarno želim pomorandžu, ali je mrzim guliti, uvek je tako neuredno, a imam i duge nokte, pa mi se kora zavuče ispod njih - rekla je Šelbi u snimku svom dečku.

Usledio je njegov odgovor koji se Šelbi nije dopao.

- Kao da već ne činim dovoljno za tebe. Moraš se sama nositi sa svojim životom. Nije poenta u tome što tvoj muškarac može učiniti za tebe već šta sama možeš uraditi za sebe. Nisi toliko posebna da bih ti očistio pomorandžu - rekao je on. 

Njegov odgovor ostavio Šelbi nezadovoljnom i izazvao je raspravu o validnosti ovog testa u proceni veza.

- Ova teorija je potpuno glupa. Ne može kora pomorandže da ti kaže da li te neko voli ili ne.

- Kao muškarac bio sam ogorčen zbog teorije o kori pomorandže jer mrzim da me tako testiraju. Kad sam čuo odgovor tvog dečka shvatio sam da je potrebno ovaj test ponoviti više puta.

- Nemam teoriju o narandžinoj kori ali dečka testiram na ovaj način samo koristim konzervu. 

- Potpuno je bez veze na ovaj način procenjivati da li te neko voli ili ne. Sitnice zaista jesu važne u vezi, ali možda ni on ne voli da guli koru od pomorandže što ne znači da te ne voli - bili su neki od komentara na ovaj post.

shutterstock.com

Kako su poručili stručnjaci ljubav i emocije su suviše kompleksni da bi se ovako pojednostavili

Reč stručnjaka

Prema rečima stručnjaka za ljubavne veze Kejt Mansfild zdrava i iskrena ljubavna veza treba da uključuje međusobne gestove ljubavi i iskrenu želju partnera da vas usreći. 

- Uzajamno davanje i primanje ljubavi kao i stvaran interes za stvari koje usrećuju tvog partnera ili partnerku su važni a ne ovakve teorije. Ljubavne veze i emocije su vrlo kompleksne, a  bojim se da se ovakvim testovima stvari previše uprošćavaju. Svi moramo biti voljni prilagoditi se i zadovoljiti potrebe i želje našeg partnera ali samo do određene tačke. Ravnoteža je  ključna i preterano pojednostavljen test može navesti ljude da misle kako nisu voljeni, a zapravo jesu, samo nemaju s partnerom jasno postavljene granice i očekivanja - upozorila je ona. 

Savetnica za veze Džejn Parker predstavila je koncept "jezika ljubavi", ističući da pojedinci izražavaju i doživljavaju ljubav na različite načine.

- Test bi mogao biti relevantan za određeni tip parova. Postoje različiti jezici ljubavi i, ako su dela nečiji način da pokaže ljubav tada bi bilo poželjno da partneri dele istu potrebu jer neki doživljavaju male usluge kao priznanje ljubavi, a drugi kao najvažniji faktor vide emocije - rekla je ona. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)