Brak i veze

MOŽE LI SE PREDVIDETI ŽENSKA PREVARA: U ovih 5 situacija gotovo sigurno će doći do afere! (FOTO)

Psiholozi sugerišu da postoje određene okolnosti koje će naterati ženu da utehu potraži sa strane.

03.01.2024 21:01

MOŽE LI SE PREDVIDETI ŽENSKA PREVARA: U ovih 5 situacija gotovo sigurno će doći do afere! (FOTO)
Shutterstock

Za razliku od muškaraca koji često ni ne razmišljajući ulaze u vanbračne afere, dame traže neke druge razloge osim se*sualnog zadovoljstva. Kako ističu psiholozi dame su višeslojna bića koja mnogo opreznije ulaze u vanbračne afere. 
Međutim, psiholozi sugerišu da postoje određene okolnosti i situacije koje posebno privlače žene i kad je prevara gotovo izvesna posebno kad nisu zadovoljne svojim vezama ili brakovima. 

shutterstock.com

Što je žena finansijski nezavisnija to će imati više šanse za romatične izlete

1. Finansijska nezavisnost 

Primećeno je da žene koje su finansijski uspešne često osećaju veću slobodu, nezavisnost i samopouzdanje, što ih čini sklonijim uključivanju u romantične izlete. Osećaj slobode koji dolazi sa zarađivanjem značajnog prihoda može dovesti do i do traženja dodatnih oblika zadovoljstva izvan veze ili braka u kome se nalaze. 

2. Napredovanje u karijeri

Kada dostignu određen visok položaj na poslu, neke žene mogu razviti verovanje da su sposobne za sve, uključujući i traženje utehe u tuđem zagrljaju. Ova promena u dinamici moći i povećano samopouzdanje mogu doprineti spremnosti za istraživanje romantičnih ili se*sualnih zapleta van primarne veze.

Shutterstock

U slučaju da sumnja da joj je partner neveran gotovo je izvesno da će se i sama upustiti u intiman odnos iz osvete

3. Osveta 

U slučajevima kada žena sumnja da joj je partner neveran, i ona sama ulazi u aferu zbog osvete. Ovo ponašanje služi ne samo kao način da se osveti partneru, već i kao način povratka samopouzdanja i samopoštovanja nakon emotivnog povređivanja.

4. Proslava značajnih rođendana 

Proslava značajnih rođendana, poput navršavanja 25, 30, 35 ili 40 godina, često tera žene da razmišljaju o svom životu i razmatraju da li su propustile određena iskustva. Ovo introspekcija može dovesti do impulsivnih akcija usmerenih na nadoknadu percipiranih propuštenih prilika, što potencijalno može rezultirati vanbračnim aferama.

Shutterstock

Usamljena žena posebno kad je za praznike bez partnera lako se odlučuje na prevaru

5. Usamljenost 

Osećaj usamljenosti posebno tokom praznika ukoliko nisu za partnerom može biti inicijalna kapisla za ulazak u vanbračni izlet. Razlozi iza ženske nevere su kompleksni i višeslojni pod uticajem kombinacije emotivnih, psiholoških i situacionih faktora, ističu psiholozi. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)