Brak i veze

4 ZNAKA DA HITNO TREBA DA SE UDALJITE OD PARTNERA! Ako ste ovo primetili, potreban vam je prostor!

Iako vam se čini da sve ide svojim tokom u vašoj vezi, pojedine stvari vam mogu ukazivati na to da vam je možda potreban mali predah, upozoravaju stručnjaci.

06.06.2023 19:01

4 ZNAKA DA HITNO TREBA DA SE UDALJITE OD PARTNERA! Ako ste ovo primetili, potreban vam je prostor!
shutterstock.com

Svi parovi veze doživljavaju na različit način i drugačije planiraju i zamišljaju vreme koje provode sa svojim partnerom. Dok neki smatraju da im je dovoljno videti svog dečka ili devojku nekoliko puta nedeljno, drugi podrazumevaju da se to dešava svakog dana i, ako je moguće, da zajedno provode svaki trenutak slobodnog vremena. Za neke to može postati teret i stres, zbog čega jedan od partnera, a nekad i oboje, požele da se malo udalje i "imaju prostor za sebe". To nije nužno raskid ili pauza u vezi, ali podrazumeva da neko vreme provedete sami ili s prijateljima, a da vaš partner nije uvek prisutan u svim tim aktivnostima.

Ovo su znaci koji ukazuju na to da vam je potrebno malo prostora u vezi. 

Svaki trenutak provodite zajedno

Iako nam druga osoba postaje važna kada uđemo u vezu, ona bi trebalo da bude deo našeg života, a ne ceo naš život, tvrde stručnjaci. Oni napominju da je nezdravo da sve aktivnosti parovi rade zajedno. Naime, i pored toga što ste u posvećenoj vezi, trebalo bi da zadržite svoju individualnost jer, u suprotnom, gubite identitet i imate osećaj kao da vaš život bez druge osobe nema smisla. Naravno, možete se zabaviti i bez druge polovine. Opasno je prepustiti se suprotnom mišljenju.

shutterstock.com

U redu je imati zajedničke rutine ili pojedine aktivnosti, ali svaki trenutak proveden zajedno može vas "ugušiti"

Imate osećaj kao da ste pod tuđim uticajem

Često vam se čini kako radite stvari koje samo oni žele. Retko dolazite do kompromisa i skoro nikad do onoga što vi želite. Ako vam se čini da se gledanje filmova svodi na žanr koji je omiljen drugoj strani ili sedite u restoranu koji ona bira, možda je krajnje vreme da izađete sami ili sa prijateljima. Ako vam je krug ljudi sličan, opet to ne znači da treba da budete 24/7 zajedno.

Izgubili ste pojam šta želite

Logično je da vremenom par postaje kompatibilan i da, kako se veza razvija, dvojac deli mišljenja i poglede na svet. Ipak, ako ste vi u situaciji da više ne znate da li imate sopstvene želje ili su to nužno partnerove, trebalo bi da preispitate da li to vi sami želite ili je to produkt vaše posvećenosti vezi i fokusiranja na tu osobu. Vi niste ista osoba i ne bi trebalo da misli vašeg partnera postanu vaše misli. Imate svoje srce i mozak tako da mi trebalo da uzmete u obzir svoje misli i osećanja.

shutterstock.com

Nezdravo je da misli vašeg partnera postanu i vaše misli jer svako treba da bude individua za sebe  

Potajno želite da se udaljite

Ne znači da ste loš partner ako malo mislite na sebe i želite vreme za sebe i svoju privatnost. Nemojte se pretvarati da je sve u redu sa svim rutinama koje su povezane sa vašm voljenim ako nije tako. Veza će imati više potencijala ako ste iskreni jedno prema drugom i ako priznate kako se osećate. Ako se ne izjasnite da želite malo prostora možete se zameriti partneru ili ga trajno odgurnuti, zato je bolje biti iskren kako biste rešili problem što pre.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)