Brak i veze

DIJAMANTSKI PRSTEN JOJ JE ISPAO U WC ŠOLJU I NESTAO: Bila je očajna, a 13 godina kasnije primila je telefonski poziv i zanemela! (VIDEO)

Neobična priča Meri Strend (71) izazvala je veliku pažnju širom sveta i to s jakim razlogom.

23.05.2023 16:01

DIJAMANTSKI PRSTEN JOJ JE ISPAO U WC ŠOLJU I NESTAO: Bila je očajna, a 13 godina kasnije primila je telefonski poziv i zanemela! (VIDEO)
youtube/USA TODAY

Meri Strend (71) i njen suprug Dejvid (75) iz Minesote u braku su 46 godina. Pre 13 godina Dejvid je iznenadio svoju suprugu za godišnjicu braka. Uz osmeh iz džepa je izvadio luksuznu kutijicu u kojoj je bio prelep dijamantski prsten.

Bio je to zlatan prsten sa jednim velikim kamenom, okružen sa 16 manjih dijamanata. Prsten je bio malo veći, a Meri nikako nije stizala da ode od zlatara da ga suzi. Jednog dana prsten joj je skliznuo sa prsta u toalet, a budući da je ona mahinalno povukla vodu, otišao je u nepovrat.  

Očajna Meri

Meri ne krije da je bila očajna jer je ostala bez dragocenog komada nakita.

- Odmah sam pozvala Dejvida koji je u to vreme imao svoju firmu za otpušavanje kanalizacije. Došao je kući sa opremom i gurnuo je kameru u toalet 200 metara u odvod, ali prstena nije bilo. Sećam se da smo pozvali gradsku kanalizaciju, pa su i radnici proveravali kanalizacione cevi, ali nisu uspeli da pronađu prsten. Bila sam razočarana i tužna - prisetila se Meri.

Vremenom se pomirila s tim da je prsten zauvek izgubljen. A onda joj je pre nekoliko nedelja, punih 13 godina od gubitka dragocenosti, zazvonio telefon i ona je ostala u čudu.

- Javili su mi se radnici gradske kanalizacije koji su čistili cevi sa otpadnom vodom. U jednom trenutku mašina im se pokvarila pa su morali da je poprave. Kako su mi ispričali, primetili su blesak u vodi. Jedan radnik je pružio ruku i izvadio dijamantski prsten. Bilo im je potrebno nedelju dana da me pronađu - ispričala je Meri koja i danas kada se priseti tog događaja na licu ima izraz čuđenja kako je to uopšte moguće. 

Poziv koji je sve promenio

Radnici su obavili na stotine telefonskih poziva, sve dok jednog dana Merina i Dejvidova ćerka nije videla poruku na oglasnoj tabli u komšiluku i pozvala majku.

- Rekla mi je da traže vlasnika jednog komada nakita, ali ja sam posle 13 godina zaboravila kako prsten izgleda, pa sam im poslala sliku. Zahvalili su se i rekli su mi da će se javiti. Već sutradan su me pozvali i saopštili mi da su pronašli moj prsten jer se slika u potpunosti podudara sa vrednim prstenom koji su pronašli u kanalizaciji nekoliko stotina metara dalje od naše kuće - uzbuđeno je ispričala Meri koja je sa suprugom otišla u gradsku službu da uzme svoj skup komad nakita.

Kad su stigli službenica joj je pružila prsten umotan u plavu tkaninu.

- Bila sam veoma uzbuđena, više nego kad mi je Dejvid prvi put poklonio taj prsten. Odmotala sam plavu tkaninu i on je bljesnuo u svoj svojoj lepoti. Da, to je bio moj davno izgubljeni komad nakita - dodala je ona.

Kako je ispričala Meri, prsten je punih 13 godina plutao po kanalizaciji. Zlato je potamnelo, tri do četiri manja dijamanta su oštećena, ali je i dalje prelep.

- U trenutku kad sam ga ponovo ugledala prisetila sam se momenta kad mi je Dejvid poklonio taj komad nakita kao znak ljubavi. Presrećna sam što je ponovo kod mene i ovog puta ću voditi računa da ga ponovo ne izgubim - zaključila je ona. 

BONUS VIDEO: 

Komentari (0)