Brak i veze

DIJANA JE ORGANIZOVALA VENČANJE ZA SAMO 1.900 EVRA: Svi pričaju o njenoj venčanici i torti, da li biste vi ovo priredili svojim gostima? (FOTO)

Jedna mlada žena odlučila je da s partnerom uloži dodatnu energiju kako bi im dan iz snova bio što lepši, a finansijski isplativiji i evo kako im je to pošlo za rukom.

17.04.2023 18:01

DIJANA JE ORGANIZOVALA VENČANJE ZA SAMO 1.900 EVRA: Svi pričaju o njenoj venčanici i torti, da li biste vi ovo priredili svojim gostima? (FOTO)
shutterstock.com

Dijana Hil iz Portsmuta pokazala je da venčanje i te kako mogu da bude ekonomično, pa je zajedno sa svojim budućim suprugom organizovala veselje za svega 1.900 evra. Ona je najpre želela da svoju svadbu organizuje na jednoj lokaciji, ali je shvatila da je ona izuzetno skupa i da bi venčanje na njoj koštalo nešto više od 11.000 dolara. 

Zbog toga je rešila da se venča na peščanoj plaži, a evo šta su ona i njen izabranik po imenu Rej priredili gostima

shutterstock.com

Mlada je venčanicu naručila onlajn i nikada je pre nije videla uživo 

Budući da je želela da bude ekonomična, sa svojim suprugom je postavila izazov da oboje iskoriste sopstvene veštine i pamet i ograniče se na 1.930  evra za njihov specijalni dan. Na kraju su im troškovi iznosili 1.900 evra, uključujući Dijaninu venčanicu koju je kupila onlajn. Takođe, ona je bidermajer napravila sama, a tortu je, verovali ili ne, ispekao njen partner.

- Napravila sam sopstveni buket, a Rej je bio zauzet u kuhinji pečenjem naše svadbene torte. Prethodne večeri smo otišli do mesta gde se održavalo venčanje i ukrasili smo ga svećama i balonima - otkrila je Dijana za Miror.

Što se tiče venčanice, ona je priznala da odabir svadbene toalete nije išao toliko glatko i da je isprobavala mnogo toga različitog dok nije pronašla stil koji joj se dopao. Pretraživala je sajtove s polovnom odećom i novinske oglase ne bi li pronašla ono što joj najviše odgovara.

- Tražila sam nešto savršeno nekoliko dana, ali ništa nije ispunjavalo moje standarde. Sve što mi se dopadalo je bilo van budžeta. Na kraju sam naišla na savršenu haljinu na E-beju - otkrila je mlada.

Dijanina venčanica je kupljena za svega 67 evra, a bila prepuna ukrasnih detalja i perli. Budući da je taj stil princeze pratila i tijara, Dijana je na nju potrošila 3 evra. Cipele je kupila za svega 27 evra, a repliku poznate ogrilace "Srce okeana", koja se u origninalu prodaje za oko 670 evra, pronašla je za svega 2 evraHotel na obali mora gde se održala ceremonija mladence je koštao 559 evra. 

- Bila sam prestravljena čitavog dana. Tek kada smo se zavetovali osećala sam se opušteno i kao da je sve došlo na svoje mesto. Naši gosti su bili oduševljeni celokupnom atmosferom i nisu mogli da veruju da smo sve sami uradili tako jeftino - otkrila je Dijana. 

Inače, par se upoznao 2010. godine preko poruka na sajtovima za upoznavanje, da bi se 2011. zaručio. Dva meseca kasnije saznali su da čekaju ćerku koja sada ima 11 godina. Nakon određenog perioda došla su još dva deteta koja imaju sedam i godinu dana. Prvo dete je rođeno dok su planirali venčanje tako da je njihova ušteđevina potrošena pa nisu imali nade da će imati krštenje kakvo žele. Međutim, sveštenik im je izašao u susret pa je istovremeno obavio versku ceremoniju i tako je par uštedeo 560 evra. Na kraju se ispostavilo kao odlična ideja jer su uspeli da okupe porodicu i prijatelje u obe prilike. 

Njihovo venčanje ih je naučilo da racionalno upravljaju finansijama tako da sada petočlana porodica praktikuje štedljivost u svakodnevnom životu, popravljajući svoj omiljeni nameštaj i kreirajući sopstvene božićne ukrase.

- Ako pronađemo komad nameštaja koji nam se sviđa preradićemo ga u sopstvenu kreaciju, a i za Božić smo napravili sopstvene ukrase. Za kraljičin jubilej uspela sam da napravim celu "uličnu žurku" za manje od 11 evra i jedva čekam sledeći izazov sa krunisanjem - zaključila je Dijana.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)