Brak i veze

OVO SU TAJNE KOJE KRIJU NAŠI BIVŠI: I ne žele da ih vi ikada saznate!

Psiholog Kim Hronister otkrila je šta je zajedničko svim bivšim partnerima i šta im se vrzma u glavi čak i ako su oni sami doneli odluku o prekidu odnosa.

06.03.2023 20:01

OVO SU TAJNE KOJE KRIJU NAŠI BIVŠI: I ne žele da ih vi ikada saznate!
shutterstock.com

Raskid veze je veoma bolan trenutak za oba partnera, bez obzira na to ko ostavlja, a ko je ostavljen. Moderne veze nametnule su i nove obrazce ponašanja, pa nekad ostanemo zatečeni nečijim iznenadnim odlaskom, ali i povratkom bez nekog posebnog objašnjenja. Takođe, ulazak u vezu za mnoge nikad nije bio teži, budući da su se nekako nametnula i drugačija očekivanja kod oba partnera, pa mnogi želeći da zadrže svoju slobodu i kontakt s drugima teško odluče da se upuste u neki odnos na dubljem nivou.

Ipak, nešto je, kako tvrdi psiholog Kim Hronister, oduvek važilo za sve veze i one koji se u njima nalaze, pa tako navodi da postoje tajne naših bivših partnera koje svi oni vešto skrivaju.

shutterstock.com

Bivši se često pokaju zbog odluke da raskinu, što žele da sakriju od nas

Prva stvar koju ona ističe jeste da kod bivših postoji želja da razgovaraju sa nama nakon raskida, ali se plaše da će biti nekog pritiska da ponovo uđu u vezu. 

- Kroz proces odboljevanja bivši partneri ne žele da ih zaboravimo. Zapravo im mnogo nedostajemo i to je još jedna tajna koju sakrivaju - tvrdi Hronisterova.  

Kroz dugogodišnji rad sa svojim klijentima ona je primetila da u većini slučajeva, čak i prilikom odlaska iz veze, bivšim patnerima nedostaje onaj drugi, ali će uvek pokazati sve znake da je suprotno. Iako će se na prvi pogled činiti kako su krenuli svojim putem i da su vas zaboravili, činjenica je da nisu.

- Ako ste proveli mesece ili godine sa tom osobom nije moguće tek tako zaboraviti romantični odnos kakav ste imali. Sigurno je da postoji i određena doza krivice kod onog partnera koji je izašao iz veze - istakla je psiholog i naglasila da je važno nakon raskida raditi na sebi i svom samopoštovanju

Iako i dalje gaje određena osećanja prema vama, među dobro skivenim tajnama kod njih je i ta da žele da budu sigurni kako su napravili dobar izbor okončavanjem veze. Napokon, pitaju se sigurno i šta radite. Naime, jedna studija je pokazala kako su mnogi studenti pokušavali da provere šta njihov bivši radi iako su oni bili inicijatori raskida. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)