Brak i veze

ŠVALERI UVEK IZGOVARAJU 6 SPECIFIČNIH REČENICA: Da li ste ih nekada čuli?

Muškarci izmišljaju razne izgovore kada su uhvaćeni na delu, a evo koji su najčešći izgovori.

16.01.2023 21:01

ŠVALERI UVEK IZGOVARAJU 6 SPECIFIČNIH REČENICA: Da li ste ih nekada čuli?
Shutterstock

Prevara boli kako god i kad god da se sazna. Ipak, muškarci, kada su uhvaćeni u lažima, u stanju su da smišljaju neverovatne izgovore ne bi li se opravdali. Psiholozi su proučavali izgovore kojima vešti preljubnici pokušavaju da se opravdaju, a ovo su najčešći koji uglavnom znače da vas je prevario.

Srećna Republika vam otkriva i koje su to tipične laži koje vam muškarac govori kada vas je sigurno prevario.

1. Ništa mi nije značilo

Zapravo ne zna se da li će vas više povrediti da se vaš muškarac do ušiju zaljubio u neku drugu sa kojom vas je prevario ili vas je prevario sa nekom koja mu se jednostavno "našla na putu". Oba scenarija su podjednako šokantna. Čini se da je čak za nijansu lošiji onaj u kom vam vaš voljeni saopštava da vas je povredio zbog neke žene koja mu ništa nije značila. Ona mu do te mere nije ništa značila da se ne seća ni kako se ona zove, niti zašto je uopšte to uradio. Ovo zasigurno znači da bi mu se više propusta "koji mu ništa ne znače" može desiti i ubuduće. 

shutterstock.com

Mnogi muškarci se nakon afera hvale da im taj odnos ništa nije značio 

2. Nikada to neću ponoviti

Kaže se jednom švaler, uvek švaler, a naredne doskočice su se uglavnom pokazale kao tačne. Pitanje je koliko mu možete verovati ukoliko vas je već jednom toliko povredio. Može vam obećavati kule i gradove, ali jednom iznevereno poverenje teško da se može nadoknaditi. Sledeći put bi samo mogao više da se potrudi da bolje zavara sve tragove.

3. Ti si me na to naterala

Vi ne možete da izazovete u drugome ono što on sam u sebi već nema. Takvo prebacivanje odgovornosti je krajnje narcisoidni i manipulativni čin, pa se ne dajte zavarati. Vaš partner je odavno punoletan i sam odgovara za svoje postupke, tako da ni po kom osnovu vi ne možete da budete odgovorni, a još manje krivi zbog njegove prevare.

shutterstock.com

Svaljivanje krivice na suprugu

4. Žao mi je

Ovaj odgovor uglavnom znači da nema nameru da po tom pitanju ništa više preduzme. Da, njemu je žao, ali najžalije mu je što je uopšte uhvaćen na delu i sada mora da snosi posledice i uopšte priča na tu temu. Da mu je zaista žao vas, on to ne bi uradio ni prvi put. Same te reči bez bilo kog daljeg objašnjenja ili postupka su prazne reči i ne mora da znači da neće ponoviti postupak, uz iste 3 reči opravdanja i kasnije.

5. Bio sam depresivan

Ovo je krajnje apsurdan izgovor. Ukoliko je zbog navodne depresije potražio spas u drugoj ženi, da li to znači da će svaki naredni put kad se nađe u problemu pokušati da rešenje problema pronađe u zagrljaju druge žene. Velike su verovatnoće da on upravo u ljubavnici ili prolaznoj aferi pronalazi izlaz iz depresije.

6. Dosadili su mi tvoji prigovori

Muškarac koji više ne može da sluša ženu bi jednostavno trebalo da reši sam sa sobom da li hoće uopšte da ostane sa njom ili da se razvede. Takav muškarac će svaki problem pokušati da prikrije činjenicom da njegova žena navodno mnogo priča, kritikuje ga ili jednostavno raspravlja o drugim stvarima. Ovde bi trebalo sesti i otvoreno porazgovarati o pravim razlozima njegove prevare. Međutim, da li se preko prevare uopšte može nastaviti dalje, a još manje da li se mogu oboje ponašati kao da se ništa nije desilo.

shutterstock.com

Prevara se teško podnosi kad god se sazna za nju 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)