Lifestyle

ONA JE JEDINA ŽENA U SRBIJI KOJA SE ZOVE STRAHINJA: Ime joj je retko, a udata je za proslavljenog košarkaša (VIDEO)

Neobično ime nije jedino čime se izdvojila.

02.09.2024 20:20

ONA JE JEDINA ŽENA U SRBIJI KOJA SE ZOVE STRAHINJA: Ime joj je retko, a udata je za proslavljenog košarkaša (VIDEO)
YouTube/Srećna

Strahinja Marinović je supruga proslavljenog košarkaškog trenera Marka Marinovića zvanog Malina s kojim ima i dva sina. Vedra, nasmejana i energična žena već godinama je stub porodice u kojoj sve teče glatko. U Čačku je mnogi znaju zbog specifičnog imena, gde je doprinela da se to ime implementira i da njene dve bliske osobe to ime daju svojoj deci. Strahinja je završila novinarstvo, a u ovom gradu važi za finu i dobronamernu ženu koja je od nedavno pokrenula i svoj biznis.

Iako je diplomirala na Fakultetu poličitkih nauka sa kumom koja živi sprat iznad pokrenula je biznis koji nema veze sa završenim fakultetom i okrenula se zdravoj ishrani. Specifična je po mnogo čemu, ne samo po imenu, već ima autentičan stil oblačenja, a svaki hobi joj se uglavnom zasniva na sportu.

U intervjuu koji je dala za Srećnu Republiku otkrila je zašto je jedna devojčica iz Čačka nazvana Strahinja.

- Ime sam dobila od tate. On ima tri žene i četvoro dece i svi imamo veoma lepa, specifična imena. Despot,  Strahinja, Milica i Zdravko. Prva priča je da sam dobila ime po dedi Strajinu, a druga da je da se zovem Strahinja jer je tata želeo još jednog dečaka. Razmišljala sam tokom godina kako mi je neverovatno da je to on predložio, a kada sam porasla i dobila svoju decu, da mi muž predloži da mi se dete zove Nikola na primer, ne znam kako bih na to prestala. Ne mislim da su moji roditelji pogrešili što su mi dali to ime, defintiivno me je obeležilo - rekla je ona u intervju za Srećnu Republiku.

Svi prvo primete da ima muško ime

Kada se upozna sa nekim svaki put ta osoba primeti da ima muško ime. Danas, ona je u braku sa proslavljenim bivšim košarkašem i trenutnim košarkaškim trenerom Marko Marinovićem Malinom sa kojim živi u skladnom dugogodišnjem braku. Upoznavanje je bilo spontano, ali činjenica da ona ima muško ime, a on ženski nadimak, nije do sada zabeležena.

- Supruga sam davno upoznala to je bilo 2003. godine. Znam priču kako je on mene video ispred fontane u Čačku i pitao ko je ova devojka da se upoznamo. Ne znam kakva mu je bila reakcija kada je čuo da se zovem Strahinja, a meni je bilo zanimljivo bilo što ga zovu Malina, to je otpirlike Malina što je ženskog roda. Zanimljivo je kada čujem da kažu "Kako je tebi, žena ti ima (devojka tada) muško ime, a tebi je ženski nadimak, kako se snalaziš?" - rekla nam je ona.

Prisetila se i situacije kada je trebalo da se venčaju pa su morali da dokazuju da nije u pitanju gej brak.

- Nisu hteli da prihvate da izvrše obred u crkvi zato što su mislili da apliciramo za gej brak u Čačku, Strahinja i Marko. Pojavila sam se sa krštenicom, videli su da sam žensko i oni su se nasmejali, to je uglavnom epilog svake priče - priseća se kroz osmeh.
 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)