Zanimljivosti

BILA JE NAŠA NAJLEPŠA GLUMICA, A SLIKALA SE I ZA PLAYBOY: Pa otišla u Indiju, izučava jogu, a sina nazvala Tesla (FOTO)

Shvatila je da gluma nije njen poziv, sada izučava drevene veštine.

01.09.2024 19:30

BILA JE NAŠA NAJLEPŠA GLUMICA, A SLIKALA SE I ZA PLAYBOY: Pa otišla u Indiju, izučava jogu, a sina nazvala Tesla (FOTO)
YouTube/printscreen/Vlado Georgiev

Marija Jakšić( 46), nekada poznata kao jedna od najlepših glumica na domaćoj sceni, iznenadila je mnoge svojim neočekivanim potezom - odlaskom iz Srbije i početkom potpuno drugačijeg života. Jakšićeva je publici ostala u sećanju po ulogama u filmovima "Mala noćna muzika", "Kordon" i "Mi nismo anđeli 2", kao i u seriji "Mješoviti brak". Mnogi je se pak sećaju iz čuvenog spota Vlada Georgieva "Žena bez imena", dok su je pojedini videli i na stranicama magazina Playboy za koji se tada slikala. 

Glumica je, međutim, na vrhuncu karijere donela hrabru odluku i napustila svet glume, ali i Srbije. Odlučila je da ostavi javni svet iza sebe i započne novo poglavlje života. Kako kaže, ubrzo je shvatila da slava nije ono što zaista želi. 

- Otišla sam iz zemlje zato što više nisam bila srećna i nije me ispunjavao glumački poziv - rekla je Marija svojeveremno za medije.

 

 

Ta odluka dovela ju je do Indije, gde je pronašla mir i novu svrhu. Upravo u Indiji je upoznala supruga, instruktora joge Markusa Venigera, svetski poznatog učitelja joge. Zajedno su započeli novi život, daleko od svetla reflektora. 

- U međuvremenu sam se udala za Markusa i sada držimo časove joge, te drevne metode samorazvoja - dodala je Marija.

Marija i Markus su se posle četiri godine veze venčali 2015. godine i ubrzo dobili sina. Njihov izbor imena za dete, Nikola Tesla, iznenadio je mnoge. Marija je otkrila koliko joj je majčinstvo donelo radosti, ali i izazova. 

 

 

- Tokom trudnoće sam se suočila sa sobom na načine koje nisam mogla ni da zamislim. Najveća je radost imati dete. Mnogo sam srećna što sam postala majka mirnom, a opet aktivnom dečaku kakav je Tesla - ispričala je nekašnja glumica.

Marija je počela da praktikuje Kalari payattu, najstariju borilačku veštinu i četiri godine je studirala ajurvedski vital point terapeutski pristup. Godine 2009. odlučila se za Iyengar jogu, što ju je odvelo na novi put. Naime, ona je postala predsednica srpske Iyengar Yoga asocijacije i vodila je školu joge u Beogradu i Podgorici.

Facebook/printscreen

Marija Jakšić sada

- Živela sam u luksuznim apartmanima, na brodovima, u seljačkim kućama, šatorima, spavala u pećinama na oblim stenama, mnogo toga sam iskusila. Interesuje me spiritualni i isceliteljski put, zdrava ishrana, joga, tihovanje, druženje sa svetim ljudima, putovanje, a najviše unutrašnje poniranje - ispričala je ona.

Mnogi se i danas sećaju njene neobične lepote.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)