Lifestyle

TAKO SE ZVALA ISUSOVA BAKA: Ovo je jedno od popularnijih imena koje SRPKINJE obožavaju, a tako se zove i naša glumica

Znate li o kom imenu je reč?

30.08.2024 19:10

TAKO SE ZVALA ISUSOVA BAKA: Ovo je jedno od popularnijih imena koje SRPKINJE obožavaju, a tako se zove i naša glumica
Shutterstock

Ime Ana je jedno od onih imena koje nikada ne izlazi iz mode. Poreklo ovog imena seže iz hebrejskog jezika, gde se izgovara kao Hannah, a znači milost, zahvalnost, dobrota i ljupkost. Ana je bila Isusova baka, majka Bogorodice Marije, što je čini veoma važnom figurom u hrišćanskoj istoriji.

Zbog toga se svetoj Ani, čije se proslavljanje obeležava 7. avgusta, mole žene koje žele da postanu majke, tražeći plodnost, zaštitu trudnica i blagoslov majčinstva. Interesantno je da se u keltskoj mitologiji Ana poštuje kao boginja obilja i plodnosti, što govori o univerzalnom značaju ovog imena.

Printscreen/Instagram/anaivanovic

Ime Ana ne izlazi iz mode

Ime Ana nosi brojne slavne ličnosti širom sveta. Modna ikona Ane Vintur, šarmantna glumica Anica Dobra i bivša teniserka Ana Ivanović samo su neki od primera poznatih nositeljki ovog imena. Činjenica da je Lav Nikolajevič Tolstoj svoj najznačajniji književni lik nazvao upravo Ana, jasno ukazuje na posebnost ovog imena i njegovu široku primenu u kulturi.

Numerološka analiza imena Ana

Osobe koje nose ime Ana karakteriše puno energije, brzina, spretnost i odlučnost. One su pokretači, spremne da pomeraju granice, ali istovremeno mogu biti nestrpljive. Ipak, Ane nikada ne odustaju od svojih ciljeva. Emotivne su, analitične i posvećene svojim bližnjima, što ih čini odanim prijateljicama. Imaju avanturistički duh i lako se prilagođavaju različitim situacijama, prenosi "Krstarica".

BONUS VIDEO:

Komentari (0)