Lifestyle

SVAKO JUTRO JE PILA ČAŠU VODE SA POLA KAŠIČICE SODE BIKARBONE: Zapanjila se kada je videla promene u organizmu

Soda bikarbona je jedan od najviše korišćenih sastojaka kada je reč o rešavanju zdravstvenih tegoba.

25.06.2024 16:53

SVAKO JUTRO JE PILA ČAŠU VODE SA POLA KAŠIČICE SODE BIKARBONE: Zapanjila se kada je videla promene u organizmu
Shutterstock

Uz to što se koristi kao efikasno sredstvo za čišćenjesoda bikarbona je pokazala izuzetne rezultate u unapređenju zdravlja, kako kod unutrašnjih, tako i kod spoljašnjih problema.

Soda bikarbona rešiće mnoge muke koje imate. Žena je pila svako jutro čašu vode sa pola kašičice sode bikarbone, i bila je zatečena rezultatima.

Njen organizam se preporodio, a ovo su neki od razloga zbog čega je to tako:

Antacidna svojstva sode bikarbone

Jedan od glavnih razloga popularnosti sode bikarbone je njeno antacidno dejstvo. Kada se razmućena u vodi, soda bikarbona deluje neutrališuće na želudačnu kiselinu, pružajući olakšanje kod refluksa i žgaravice. Takođe, smanjuje zapaljenje i gasove, pružajući brzo olakšanje kod probavnih smetnji.

Alkalizacija tela

U današnje vreme, pretežno kisela ishrana može dovesti do povećane kiselosti u organizmu, što može biti okidač za razvoj različitih bolesti. Soda bikarbona ima sposobnost da neutrališe kiseline u organizmu i da deluje alkalizirajuće, pomažući u očuvanju zdravlja kostiju i zglobova, kao i u prevenciji određenih bolesti.

Soda bikarbona kao antiseptik

Osim što može da se koristi za čišćenje i dezinfekciju, soda bikarbona je takođe efikasna u borbi protiv virusa i bakterija. Isperite grlo sodom bikarbonom razmućenom u vodi kako biste ublažili upalu grla i usne duplje.

Pixabay.com

Za šta je dobra soda bikarbona

Lečenje urinarnih infekcija

Kašičica sode bikarbone razmućena u vodi može pomoći u prevenciji i lečenju urinarnih infekcija, smanjujući nivo kiselosti u urinu. Dodatno, ispijanje soka od brusnice može biti od pomoći u ovom procesu.

Borba protiv gihta i bolesti

Soda bikarbona može pomoći u održavanju ravnoteže u krvi, smanjujući nivo mokraćne kiseline i pružajući olakšanje kod gihta i drugih srodnih bolesti.

Povećanje fizičke izdržljivosti

Za one koji se bave fizičkim aktivnostima, soda bikarbona može biti saveznik u povećanju izdržljivosti, pružajući potrebnu energiju i opuštajući mišiće.

Regulacija nivoa holesterola

Voda sa sodom bikarbonom može pomoći u čišćenju krvi od lošeg holesterola, ali je važno imati na umu da osobe koje pate od hipertenzije treba da budu oprezne zbog visokog nivoa natrijuma.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)