Telo

Najskuplji parfem na svetu košta više od MILION DOLARA! Neverovatno je od čega je napravljen! (FOTO)

Ovaj miris završio je u Ginisovoj knjizi rekorda, a njegov trag na koži traje duže od 12 sati.

17.09.2022 20:01

Najskuplji parfem na svetu košta više od MILION DOLARA! Neverovatno je od čega je napravljen! (FOTO)
shutterstock.com

Cene parfema mogu biti  paprene. Ukoliko ste do sada bili iznenađeni onima koje se od kreću od po nekoliko stotina evra, koliko u proseku vredi kvalitetniji miris, sada se spremite za novi šok. Naime, zvanično najskuplji parfem na svetu je popularni "Shumukh", čija jedna bočica košta vrtoglavih 1,29 miliona dolara.

Uvršten je u Ginisovu knjigu rekorda kao parfem na čijoj se bočici nalazi najviše dijamanata na svetu, tačnije 3.500 njih. Napravio ga je Asgar Adam Ali, vlasnik luskuzne kompanije "Nabeel Perfumes". Prvi put je predstavljen 2019. godine u Dubaiju.

"Shumukh" sadrži i bisere, kao i 2,5 kilograma 18-karatnog zlata i 5,9 kilograma čistog srebra. Da bi on bio napravljen trebalo je više od 490 pokušaja. Napravljen je od ulja ouda iz Indije, ambera, sandalovine, čistog ulja turske ruže, pačulija i tamjana.

Miris ovog parfema na koži u proseku traje više od 12 sati. Ukoliko ga nanesete na tkaninu, može trajati i do 20 dana, što je potpuno neverovatno. 

S tako vrtoglavom cifrom "Shumukh" je sa trona "skinuo" "Golden delicious", kompanije DKNY. Njegova vrednost procenjivala se na milion dolara. Flašica parfema sadrži 2.909 dragocenih kamenčića, odnosno 183 žutih safira, 2.700 belih dijamanata, veliki ovalni safir sa Šri Lanke, 15 pink dijamanata iz Australije, 4 rose-cut dijamanta, specijalni tirkizni turmalin iz Brazila, ovalno sečeni rubin, kruškoliki roze dijamant i besprekorni žuti dijamant. Svaki dragi kamen je ručno nanesen.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)