Šminka

SENKE NEONSKIH BOJA za dame u godinama: Da ili ne?

Da li su senke vrištećih boja rezervisane samo za mlade ili i žene u poznim godinama mogu sebi da dozvole taj "luksuz"?

10.09.2022 17:00

SENKE NEONSKIH BOJA za dame u godinama: Da ili ne?
instagram-maryamremias

Šminkanje je izmišljeno kao način da se žene ulepšaju. Mnogo je njih koje su količinom šminke preterivale u mlađim danima, dok se i danas upravo zbog količine prozvoda na licu ne može precizno odrediti koliko žena ima godina. Baš kao što što je tipično da mlade devojke koriste više kozmetike na licu, prećutno je pravilo da dame u godinama nose manju količinu šminke kako ne bi izgledale još starije.

Pravila postoje da bi se menjala, a tek nepisana pravila mnogima ne znače puno. Jedna od njih je i šminkerka Marjam koju na Instagramu prati 145.000 ljudi. Ona je žena srednjih godina duge sede kose, koja voli šminku veselih boja. 

Marjam je tako objavila snimak naziva: “Starije žene treba da nose prirodniju šminku” i našminkala se totalno suprotno od toga.

Ona prvo nanosi puder, konture i rumenilo, ali najviše pažnje posvećuje očima. Senka za koju se opredeljuje je jarko crvena. Kako bi dobila više nijansi crvene, na početni deo oka preko senke ponovo nanosi korektor i utapkava struktiru dobijajući blage prelaze.

Crvena senka nije jedina na kojoj se Marjam zaustavila. Ona potom ispod očiju stavlja izrazitoplavu senku, dok je na početku oka bela. Celokupno šminkanje očiju završava maskarom. Karmin za koji se opredeljuje je u jačoj boji mesa preko koga stavlja i sedefasti sjaj.

Da li se vama dopao ovakav izbor senki za dame u godinama i da li biste ga ispobale?

BONUS VIDEO:

Komentari (0)