Telo

MLAĐI 10 GODINA ZA 2 SEDMICE! Koristite potpuno prirodan sastojak na ovaj način

Da li ste znali da sastojak koji možda držite u kući može da vam pruži kompletnu negu bez posebne opreme i nekih dodataka koje morate kupovati? Dovoljno je da odvojite vreme za sebe, odradite tretmane i sačekate rezultate.

17.05.2022 10:00

MLAĐI 10 GODINA ZA 2 SEDMICE! Koristite potpuno prirodan sastojak na ovaj način
shutterstock.com

Iako ga mnogi stručnjaci za zdravlje ne preporučuju u velikim količinama, zbog zasićenih masti koje sadrži, jer može povećati holesterol i dovesti do gojaznosti pa i srčanih bolesti, umereno konzumiranje kokosovog ulja je dobro za rad srca, sprečava arterosklerozu i održava krvni pritisak i holesterol u normali.

Međutim, na polju lepote ima daleko veći efekat i dobrobiti te ga frizeri kozmetičari preporučuju za negu kose i kože. Mi vam donosimo predloge zašto bi trebalo kokosovo ulje da uvrstite u redovni tretman.

Dobar u borbi sa celulitom

Koliko god da su neke žene u dobroj formi i negovane, većina je „iskusila“ celulit na svojoj koži i zna da to nije nimalo prijatno iskustvo. Tražeći adekvatne tretmane i kreme koje bi ih rešile ovog „neprijatelja“  dame ulaze u začarani krug. Možda bi trebalo da pokušate sa kokosovim uljem tako što ćete zagrejati kašiku ulja, a zatim dodati kašiku meda i piling naneti na kritične delove da odstoji pola sata do sat najviše.

Nega lica pre spavanja

Lice je ogledalo našeg zdravlja i nege, a mnoge žene mu posvećuju posebnu pažnju. Kod nekih, genetika čini svoje, te se puno ne bave njime, ali svaka žena bi mogla da odradi pre spavanja tretman koji joj neće oduzeti mnogo vremena.

Otopite u rukama malo kokosovog ulja. Kada je u tečnom obliku nanesite ga na lice i neka odstoji pola sata do sat vremena. Nakvasite peškir toplom vodom i sklonite ostatak sa lica.

shutterstock.com

Nega lica ovim ulje, naročito pre spavanja ima sjajne efekte

Negovane ruke

Iako će se većina žena odlučiti za glicerinske kreme, treba znati da kad ih utrljate ne smete ništa dirati zbog hemijskih svojstava koje krema sadrži, a to se posebno odnosi na hranu. Kokosovo ulje je jestivo tako da je najpraktičnije upotrebiti ga za suve ruke.

Proces je jednostvan, uzmite dovoljnu količinu i utrljajte na ruke da bi upile što više masnoće. Poželjno je da oko sat vremena ne dirate ništa ili da navučete rukavice.

pexels.com

Zbog masnoće koju ima, ulje daje slične rezultate poput glicerinskih krema

Zdrava i lepa kosa

Nije nepoznato da mnogi frizeri preporučuju kokosovo ulje za negu kose. Ukoliko nemate vremena, savetuju da ga nanesete na suve krajeve kose u manjim količinama da ne zamasti kosu, kako bi je nahranio i fiksirao dlake koje su suve i nemirne.

Međutim, postoji i drugi način dubinske nege, koja ima efekat maske za kosu. Potrebno je rastopiti kašiku kokosovog ulja i umasirati u kosu i koren dlake. Neka odstoji 2 sata, pa i duže za jači efekat.

Pixabay

Dubinska nega kse uz pomoć ovog ulja preporodiće vašu kožu

Depilacija

Kokosovo ulje je odlična zamena za pene za brijanje, vosak i kreme za depilaciju tako što će vam pružiti adekvatnu negu svih delova tela koji zahtevaju ovaj tretman. Dovoljno je rastopiti ga i utrljati na noge, pazuh i vrat pre brijanja.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)