DODIR SVILE

MEKANE I NEŽNE: Da li znate kada da mažete kremu za ruke?

Hladan zimski vazduh i izloženost vodi često isuše naše ruke pa tada radimo sve što je u našoj moći kako bi one ponovo bile glatke i prijatne na dodir. Ali da li ste znale koliko često i kada bi trebalo da mažemo kremu za ruke? Portal Srećna Republika vam donosi odgovor na to pitanje!

08.12.2021 11:54

MEKANE I NEŽNE: Da li znate kada da mažete kremu za ruke?
pexels.com

Jedna od najlepših odlika svake prave dame su lepe, negovane, nežne i mirisne ruke. Da bi one takve ostale i nakon hladnog zimskog vetra i učestalog pranja i potapanja u vodu, poslušajte naše savete i bićete vlasnice najmekših ruku u vašem okruženju.

Znajte da ako imate suvu kožu ruku, vrlo lako može doći do narušavanja barijere lipida koji štite kožu i do njenog pucanja, a zatim i svrba i stvaranja ranica. Srećom, postoji jednostavno rešenje – prilikom pranja ruku koristite nežni hidratantni sapun, a nakon toga namažite ruke kvalitetnom kremom koja će doprinieti očuvanju zdravlja kože na rukama.

pexels.com

Krema za ruke se maže odmah nakon pranja ruku

Ipak, imajte na umu da nije svejedno kad ćete ih namazati. Naime, dermatolozi gneralno kažu da je dobro naneti kremu za ruke što je moguće pre nakon njihovog pranja, ali to možete uraditi i u roku od dva minuta nakon pranja. U bilo kom trenutku u periodu, krema će povratiti vašoj koži vlažnost, bitno je samo ne odlagati mazanje ruku nakon tog trenutka, savetuje portal Mind Body Green.

pexels.com

Plava krema za ruke

Ako čekate predugo, propustićete taj kratki period prilike da utrljate hranjive sastojke u kožu pre nego što sva voda ispari s ruku. Kad ta voda ispari, pojava poznata još i kao transepidermalni gubitak vode, to će vašu kožu učiniti još suvljom nego što je bila, naročito ako ruke perete jako vrućom vodom, koja samim tim i brže isparava.

pexels.com

Devojka maže kremu na ruke

Ukratko, držite hidratantnu kremu negde pri ruci, kako bi vam bila blizu nakon svakog pranja ili dezinfekcije ruku. Naravno, to ne znači da kremu za ruke smete da koristite samo kada su vam ruke vlažne. Ako živite u okruženju gde je vazduh jako suv ili ako su vam ruke grube i isušene, svakako je dobro namazati ruke i u međuvremenu.  

pexels.com

Mažite kvalitetnu kremu za ruke kad god ste u prilici

Kad je reč o izboru kreme, preporučuju se formule sa hranjivim uljima i maslacima bogatim masnim kiselinama. Koristite hidratantnu kremu za ruke sa pravim, tradicionalnim mastima. Ove hidratantne kreme mogu stimulisati razvoj dobrih bakterija. Nikada nećete pogrešiti sa kremom koja sadrži ulje od semenki moringe, ovseno ulje i šea puter.

Da li vi znate neke trikove za meke i nežne ruke? Podelite ih sa nama u komentarima!  

 

Komentari (0)