Proverite

STALNO SU VAM HLADNE RUKE? Ne, niste dobri u krevetu - verovatno imate ozbiljan zdravstveni problem

Kada je temperatura vazduha niska, normalno je i da nam ruke budu hladne. Međutim, ako su nam ruke stalno ledene i nikako ne možemo da ih zagrejemo, to onda predstavlja znak da se u telo nalazi u problematičnom stanju kao što su problemi sa cirkulacijom i druge, brojne bolesti.

24.10.2021 19:08

STALNO SU VAM HLADNE RUKE? Ne, niste dobri u krevetu - verovatno imate ozbiljan zdravstveni problem
pexels.com

Promena boje kože ruku i osećaj trnjenja su signali koji ukazuju da što pre treba da posetite lekara.

- Razloga može biti mnogo. Lekari preporučuju prije svega da se odreknete loših navika, poput pušenja. Počnite da se bavite sportom i poslušajte preporuke lekara.

Redovno pratite nivo krvnog pritiska i holesterola ", savetuju stručnjaci, a ovo su najčešći zdravstveni problemi na koje ukazuju hladne ruke - prenosi portal Nezavisne.

Anemija

Ako osećate malaksalost, umor, glavobolju, a ruke su vam hronično hladne možda imate nedostatak gvožđa u krvi.

Štitna žlezda

Hipotireoidizam ili usporen rad štitne žlezde, dovodi do usporavanja metabolizma, a to rezultira hladnim ekstremitetima ili osečćajem hladnoće.

Dijabetes

Trnjenje u dlanovima i stopalima i hladnoća mogu da budu prvi znaci dijabetesa. Dijabetes ostavlja posledice na krvotok, kao i na nervni sistem, i zato je praćen ovim pojavama.

Lupus

Još jedna autoimuna bolest može biti krivac za hladne ruke, a to je sistemski eritemski lupus zbog kojeg dolazi do upala zglobova, tetiva te drugih tkiva i organa.

Stres

Kada smo pod stresom skače nam adrenalin koji se proizvodi u nadbubrežnim žlezdama, sužava krvne sudove, pa je cirkulacija slabija, a ruke i noge su hladnije.


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari. (0)