Pomaže koncentraciji

PRIRODOM PROTIV ZADAHA! Magično dejstvo ove biljke oboriće vas sa nogu!

Čaj od ruzmarina magično je rešenje za mnoge zdravstvene i životne probleme!

20.11.2021 16:33

PRIRODOM PROTIV ZADAHA! Magično dejstvo ove biljke oboriće vas sa nogu!
pexels.com

Znate li šta je zajedničko problemu lošeg zadaha, slabe koncentracije, cirkulacije, konstantnih bolova i prehladi? Iako na prvi pogled ne postoji ništa što ih međusobno povezuje, svi se mogu lečiti jednim čajem!

Čaj od ruzmarina pomaže ljudima koji imaju ovaj problem. Naime, ruzmarin pozitivno utiče na rad mozga zbog svog antioksidantivnog dejstva, kao i do opuštanja, što vodi boljoj koncentraciji. Sa druge strane, čaj od ruzmarina blagotovorno deluje i u slučajevima bola prouzrokovanog reumatskim oboljenjem, glavobolje, zubobolje ili menstrualnih bolova, ali i kod nadimanja, otežanog varenja ili gorušice. U svakom slušaju jedna šolja ovog čaja rešiće vam bolove i osećaćete se mnogo bolje.

Takođe, u slučaju pojave različitih vrsta infekcija usne duplje kao što su afte, savetuje se ispiranje usne duplje ovim lekovitim napitkom. Veoma blagotvorno deluje i na dah, tako da ga možete koristiti ukoliko imate problema sa lošim zadahom. 

Priprema:

Za jednu čašu čaja potrebna je jedna kašičica ruzmarina i 250ml vode. Kuvati vodu do trenutka ključanja. Nakon toga dodati ruzmarin i nastaviti sa kuvanjem još dva do tri minuta. Posudu sa vodom i ruzmarinom ostaviti da odstoji još desetak minuta, nakon toga procediti i čaj je spreman za konzumiranje, prenosi Srbija danas.

Obratite pažnju!

Ruzmarin može izazvati problem kada se kombinuje sa određenim lekovima, zbog čega je vrlo bitno da se pre korišćenja ovog čaja posavetujete sa lekarom ukoliko patite od nekih hroničnih oboljenja. Takođe, ovaj lek ne preporučuje se trudnicama, dojiljama u slučaju postojanja alergijske reakcije na ruzmarin.

Komentari (0)