Telo

ONA JE GINISOVA REKORDERKA I TOP MODEL: Detinjstvo je provela po izbegličkim kampovima, a zbog ovoga je zovu "kraljica tame"

Lepa Etiopljanka je kao dete imala težak život.

10.08.2024 13:05

ONA JE GINISOVA REKORDERKA I TOP MODEL: Detinjstvo je provela po izbegličkim kampovima, a zbog ovoga je zovu "kraljica tame"
Printscreen/Instagram/queennyakimofficial

Ljudi sa tamnom kožom privlače pažnju gde god se pojave, međutim, da li ste ikada videli kako izgleda najtamnija koža? Niakim Getvač je žena koja beleži svetski rekord u tome i koja je zbog svoje tamne boje kože ušla u Ginisovu knjigu rekorda kao žena sa najtamnijom kožom na planeti.

Ona je rođena u Gambeli u Etiopiji i danas ima 31 godina. Zbog izrazito tamne prirodne boje kože, Niakim je dobila nadimak "kraljica tame". Njeni roditelji su došli iz malog sela Maut iz Južnog Sudana pobegavši od rata. Kao devojčica izvesno vreme je provela po izbegličkim kampovima u Etiopiji a zatim i Keniji, sve dok nije imigrirala u Sjedinjene američke države kao devojčica sa 14 godina, gde je počela da se bavi modelingom.

 

 

Tamo je 2017. godine počela da studira Mineapolis Community College i da se aktivno bavi manekenstvom, pa su počela i njena manja lokalna pojavljivanja u svetu mode. Postala je model sa najtamnijom bojom kože, privlačeći veliku pažnju javnosti ali i mnoge rasističke komentare kako u zemlji tako i u modnoj industriji.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rafikibay (@rafikibay)

 

Ipak, nesumnjiva je činjenica da je manekenka izuzetno atraktivna i lepa, uprkos činjenici da se i dalje suočava sa različitim komentarima na društvenim mrežama.

- Ona ima najlepšu, najblistaviju i toniranu kožu koju sam ikada videla u životu.

- Jaoo, ona je prava bomba.

- Ona je zapanjujuća.

- Kada jede čokoladu treba da navuče bele rukavice tako da neće isprljati prste.

- Brate, izgubih se u mraku - bili su neki od komentara.

 

 

Iako su mnogi napadali manekenku zbog njene boje kože, većina je stala u njenu odbranu priznavši kako je lepota zapravo u različitosti i poručivši ljudima da ne bude toliko "depresivni i tužni" što reflektuju na zlurade komentare.

Getvač se zbog loših komentara suočila sa problemom samopouzdanja. Na Instagramu ovu manekenku prati skoro milion ljudi. Afrikanka je izuzetno uspešna u svom poslu, a u njenoj biografiji stoji da živi na relaciji Los Anđeles i Njujork.

 

 

Uprkos njenoj tamnoj boji koži, Niakim izgleda neverovatno i svaka odeća na njoj deluje efektno i lepo. I pored toga što je često na meti rasista i osoba koje se zalažu za izbeljivanje kože, Niakim grabi krupnim koracima u svojoj karijeri i osvaja modnu scenu.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)