Telo

PORODILA SE PRE 5 MESECI I OVAKO IZGLEDA NJEN STOMAK: Mama petoro dece otkriva porodiljama kako da se vrate u formu!

Ovih nekoliko jednostavnih vežbi možete izvesti u kućnoj varijanti.

31.05.2024 16:02

PORODILA SE PRE 5 MESECI I OVAKO IZGLEDA NJEN STOMAK: Mama petoro dece otkriva porodiljama kako da se vrate u formu!
Printscreen/Instagram/toni_hatinger

Trudnoća i dolazak bebe na svet su najlepše iskustvo za jednu majku koje naravno sa sobom nosi izazove. Iako majke tada ne razmišljaju ni o čemu drugom sem o bebi činjenica je da se njihovo telo transformiše tokom trudnoće, ali za mnoge, teška činjenica sa kojom se suočavaju je i trudnički stomak koji ostaje nakon toga.

Toni Hejtinger je prenatalni i postnatalni fitnes instruktor i ona ženama pomaže da vrate staru formu nakon porođaja. U svojoj Instagram objavi, ova mama je rekla kako je nakon porođaja njen trbuh bio popustljiv i da je imala tzv. "odvajanje" od tri prsta u trbušnom jezgru koje se nije lečilo tri godine.

Za pomoć se obratila terapeutu za karlicu koji joj je pomogao u tome. Pošto je istraživala na tu temu dosta vremena, odlučila je da se time i temeljnije bavi pa je dobila i sertifikat prenatalnog i postnatalnog fitnes specijaliste. Ona je rekla da se sa problemom tzv. "trudničkog stomaka" koji ostaje i nakon porođaja suočava 60 odsto žena a da je čitava poenta u tome da se trbušni mišići zategnu a to možete postići uz pomoć jednostavnih vežbi koje možete raditi svakodnevno kod kuće.

Ona je sedeći na jednoj stolici pokazala da zatezanje trbušnih mišića možete postići jednostavnim podizanjem i istezanjem ruku iznad glave, koje držite izvesno vreme. Dok su ruke položene uvis možete naizmenično podizati jednu pa drugu nogu pod uglom od 90 stepeni.

Druga jednostavna vežba koju je podelila jeste da ispružite ruke ispred sebe i da se naginjete napred nazad izvesno vreme. Instruktorka tvrdi kako su ove vežbe efektne i da mame mogu vrlo brzo da vrate ravan stomak ukoliko su uporne. 

Njena objava je naišla na veliko interesovanje žena koje su joj zatražile pomoć i upute da na sličan način vrate trbušnjake.

Ovu fitnes influenserku prati preko 316 000 pratilaca, mahom žena. Instruktorka u svojim objavama kroz jednostavne vežbe objašnjava i za početnike i one koji su fizički aktivni kako da izgube "trudnički stomak" i da vrate vrlo brzo "devojačku figuru".

BONUS VIDEO:

Komentari (0)