Telo

SOK ZA KOJIM SU ŽENE NA INSTAGRAMU POLUDELE: Smanjuje nadutost, a kožu čini blistavom (RECEPT)

Blogerka Ešli Pejdž otkrila je kako pravi napitak kojim započinje jutro

09.02.2024 09:30

SOK ZA KOJIM SU ŽENE NA INSTAGRAMU POLUDELE: Smanjuje nadutost, a kožu čini blistavom (RECEPT)
Pixabay.com/Gina_Janosch

Hladno ceđeni sokovi, poznati i kao detoks sokovi i smutiji od voća i povrća sa dodatkom vode, proteina i meda odavno su postali zamena za doručak mnogima koji vode računa o ishrani. Oni su, takođe, česti i u recepturama dijetetičara koji savetuju ljudima kako a što lakše izgube višak kilograma. Blogerka Ešli Pejdž koja se bavi temama lepote i zdravlja podelila je na društvenoj mreži Instagram recept za zeleni sok kojim započinje jutro, a za koji tvrdi da je pravi eliksir zdravlja i lepote.

- Svaki put kad se ne osećam dobro, napravim ovaj sok i popijem ga. On me spasava – otkrila je Ešli.

U snimku koji je za kratko vreme postao viralan pokazala je kako pravi ovaj sok.

- U blender dodajte šoljicu iseckanog ananasa, jedan krastavac, dva limuna bez kore, četiri stabljike celera i centimetar svežeg korena đumbira. Đumbir ne morate da ljuštite, važno je samo da ga dobro operete. Potom dodajte bilo koje zeleno lisnato povrće – navela je blogerka.

Ona je konkretno dodala spanać, mada kaže da je ovaj sok izuzetno ukusan i ako umesto spanaća stavite listovi kelja.

Pre nego što počnete da miksate povrće i voće dodajte vodu. Ešli je otkrila da dodaje kokosovu vodu „za dodatne elektrolite“.

Kad napravite smuti tako da svi sastojci budu lepo izblendani, procedite sok kroz gazu, pa pulpu ostavite sa strane za smutije koje ćete praviti sa drugim voćem, a proceđeni sok sipajte u staklene flaše i držite ga u frižideru.

- Ovaj sok mi pomaže da razbistrim moždanu maglu, da se rešim nadimanja i da nemam akne – otkrila je Ešli.

 

 

Mnogi koji su pogledali njen snimak komentarisali su kako sok izgleda preukusno i kako je sigurno veoma zdrav.

Konzumiranje zelenih sokova zdravstveni stručnjaci preporučuju zbog obilja vitamina i minerala. Kako navode na sajtu Heltlajn, zeleni sokovi mogu da pomognu u smanjenju upale, dobri su za probavu i podržavaju zdravlje srca i mozga. Ipak, ni sa ovim sokovima ne bi trebalo preterivati. Konzumiranje previše zelenih sokova može da bude štetno za bubrege, a može i da utiče na skok šećera u krvi.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)